Postabontás

2024.07.04. 19:09

Válaszolt a PÉTÁV: változtak a jogszabályok

Tóth Viktória

Fotó: Richard Drury

Ezúton szeretnénk válaszolni a Dunántúli Napló Postabontás rovatában 2024.07.03-án „A távfűtő osztja be a pénzemet” címmel megjelent olvasói levélre. A túlfizetések visszautalásának korábbi években megszokott gyakorlatát nem társaságunk változtatta meg, hanem változtak az ezzel kapcsolatos jogszabályok, melyeket társaságunknak be kell tartania. 2023. szeptember 1-től a lejárt tartozással nem rendelkező ügyfeleinknél, a távhőszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében, a túlfizetés összege a következő számlá(k)ban kerül jóváírásra, amennyiben ügyfeleink nem rendelkeznek ettől eltérően.

Ha az elszámolást követően ügyfeleink nem szeretnék, hogy a túlfizetés összege a későbbi számláikban kerüljön beszámításra, akkor erről a szándékáról nyilatkozniuk szükséges társaságunk felé, ez esetben az 1000 Ft-ot meghaladó túlfizetés esetén a teljes összeget a nyilatkozatában megadott bankszámlára utaljuk.

A nyilatkozat megadása vevő (fizető) azonosítóra/partner kódra történik. Több felhasználási hellyel rendelkező ügyfeleink esetében a nyilatkozat a vevő (fizető) azonosítón/partner kódon nyilvántartott összes felhasználási helyre vonatkozik. A nyilatkozat nyomtatvány társaságunk honlapján elérhető. Csak aláírt nyilatkozatokat tudunk elfogadni.

A nyilatkozat internetes ügyfélszolgálati oldalunkon, személyesen az ügyfélszolgálati irodáinkban (Pécs, Magyar Lajos utca 4. vagy Búza tér 8/B.), vagy e-mail-en keresztül tehető meg úgy, hogy a honlapunkon található nyilatkozatot kitöltik, aláírják és eljuttatják az alábbi e-mail címre: [email protected].  Méltányoljuk azon ügyfeleink igényeit is, akik nem rendelkeznek bankszámlával, kérjük, hogy ilyen esetben írásban igényeljék társaságunknál a postai úton történő visszafizetést.

PÉTÁV Kft.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!