Titkos átjáró

2024.07.07. 10:30

Kedvenc könyvük univerzumába csöppenek, de haza szeretnének jutni

Egy francia animációs filmet is műsorára tűz július 7-én a pécsi Apolló Mozi délután fél 7-es kezdéssel, ami a Sirocco és a szelek királysága címet viseli.

Czeczon Enikő

A történet szerint egy titkos átjáróra bukkan egy fiatal testvérpár, a 4 éves Juliette és a 8 éves Carmen, ami elválasztja egymástól saját világukat és a kedvenc könyvük varázslatos univerzumát. A két gyermek macskává változik, és külön utakon próbálnak kiutat keresni ebből a világból, amelyben egy Selma nevű énekesnő segíti őket. A visszajutás a valóságba viszont csak Siroccón, a szelek és viharok félelmetes urán keresztül lehetséges, akit a testvérpár mindig ijesztőnek és rémisztőnek talált. De vajon mindez igaz egyáltalán? Vagy csak a képzeletük játszik velük?

A francia alkotás a világ legnagyobb animációs fesztiválján, az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon mutatkozott be 2023-ban, ahol rögtön közönségdíjat nyert. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában