Sport

2008.11.21. 12:48

A Kozármisleny most már támadóbb futballt játszik

Jó őszt zárt a kozármislenyi NB II-es labdarúgó-csapat, de a hatodik hely nem teszi elégedetté a játékosokat és a vezetést sem.

Horváth László

A Kozármisleny nyugodtan várja a tavaszt, amit szívesen elodázott volna, ugyanis az őszi idény akkor ért véget, amikor lendületben volt az együttes, az utolsó hét bajnokiján nem szenvedett vereséget.

– Ez a jó sorozat visszahozta az önbizalmunkat is. Tényleg tarthatott volna még a szezon, de kell a pihenés a játékosoknak, mert hosszú volt az ősz a 18 bajnoki és kupameccsel. Főleg úgy, hogy a srácok munka mellett fociznak. Az erőnléttel végig nem volt baj, de a téli alapozás után még jobb kondiban leszünk. Nem rossz a hatodik hely, azonban nagyon szoros a mezőny – mondja ifj. Mihalecz István vezetőedző, akivel támadóbb focit játszanak. Ezért is kaptak több gólt, mint tavaly ilyenkor, igaz, többet is lőttek.
 
A szakvezetőnél Dienes András és Tóth Zoltán kapta ősszel a legjobb osztályzatokat, de szerinte jól teljesített Horváth Adrián, Éles András, Tóth István, Laki Zoltán, Lauer Norbert, Hergenrőder Tamás, valamint az utolsó nyolc fordulóban a két kapus, Mester Tamás és Antal Sándor.

A szurkolók is elégedettek a kozármislenyi gárdával. Pusztai János valamennyi hazai meccsen ott volt, és egyszer, a zárófordulóban idegenbe (Barcsra) is elkísérte a kedvenceket.

– A csapat sok örömet szerzett nekünk ősszel, szívesen jártunk ki a meccsekre. Dicséretes a játékosok hozzáállása is. Mindehhez hozzá tartozik, hogy az NB II-ben a legkisebb költségvetésű klubok közé tartozunk.

Ifj. Mihalecz István a télen két-három új játékost szeretne igazolni, de a csapat egységét nem akarja megbontani. A szakvezető Molnár Tamás és Bozó László további szolgálataira nem tart igényt, ők másutt folytatják.

A Honvéddal kötött együttműködési megállapodásnak az utánpótlás-nevelésben már eddig is hasznát látták, a szakmai kapcsolat a Magyar Labdarúgó Akadémiával előadásokat, továbbképzéseket eredményezett a fővárosban, december 5-én pedig bemutató edzés lesz Kozármislenyben budapesti szakemberek részvételével. Négy fiatal játékosuk volt próbajátékon Kispesten, most szombaton pedig Tóth Zoltánt és Horváth Adriánt teszteli az élvonalbeli kispesti felnőtt együttes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!