Közélet

2014.05.05. 08:01

Máris több vendéget hoz a gyógyhellyé minősítés

Címkék#szigetvár

Alig negyed évvel a cím elnyerése után máris érezteti kedvező hatását, hogy az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala gyógyhellyé minősítette Szigetvárt.

K. E. (Dunántúli Napló)

A rendszerváltás óta Szigetvár ötödikként került be a gyógyhelyek sorába, az ország dél-dunántúli régiójában másodikként. A gyógyhellyé minősített településrész a szigetvári vár és várpark, valamint a gyógyfürdő, mely több mint 15 hektáros egybefüggő területet ölel fel. Az eljárás több mint két éves folyamat volt, mely időszak alatt nagyon szigorú vizsgálatoknak és elvárásoknak kellett megfelelni.

A városvezetés és a turisztikai szakemberek szerint a gyógyhellyé minősítés a város egészének előnye, ami miatt ugrásszerűen megnő a pihenni és gyógyulni vágyó turisták Szigetvárra érkezése, ezzel minden szigetvári turisztikai attrakció látogatottsága is növekedni fog. A látogatottság növelésével bővülnek a gyógyhelyre épülő szolgáltatások, szálláshelyek, melyek újabb munkalehetőségeket ígérnek a szigetváriaknak. A gyógyhellyé nyilvánítás elérése után Kolovics János polgármester kijelentette, hogy tárgyalásokat kezdeményez a szigetvári szálláshelyek bővítésének érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!