Közélet

2013.08.22. 10:52

Kábelszakítás okozta az áramszüneteket a komlói kórháznál

Egy csőtörés helyreállítása során sérült meg a földkábel, ezért maradtak ezrek áram nélkül a komlói kórház környékén.

Hajdu Zs. (Dunántúli Napló)

Jelentős áramkimaradásra panaszkodtak olvasóink a kórház környékéről a napokban, amely szerintük már a második alkalommal történt meg. Attól félnek, hogy az eset többször is megismétlődhet, illetve a visszakapcsoláskor több készülék is megsérülhet.

Varga Ivett, az E.On kommunikációs munkatársa elmondta, valóban volt áramszünet a kórház környékén, két meghibásodás történt a hálózaton. – Az első meghibásodás június 28-án, 20 óra 50 perckor történt, ekkor a vízszolgáltató egy csőtörés javítása közben eltépte az elektromos földkábelt, az áramszünet 2776 fogyasztót érintett. A hibát az ügyeletes szakembereink 22.47-ig elhárították. A második áramszünet augusztus 15-én 22.30-kor történt – ez valószínűleg a korábbi kábelszakítás során keletkezett távolabbi sérülés lehetett –, ezt 23.40-ig javítottuk ki, ez szintén ugyanazt a 2776 felhasználót érintette. A visszakapcsolás következtében, tehát attól, hogy áram alá kerülnek a készülékek, nem hibásodnak meg – mondta Varga Ivett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!