Hajléktalant bántalmaztak

2024.09.16. 14:00

Megalázták és kirabolták a kiszolgáltatott férfit

Szerdán a Pécsi Járásbíróság előkészítő ülést, azaz első tárgyalási napot annak a két férfinak a büntetőügyében, akiket az ügyészség azzal vádol, hogy januárban kiraboltak és megaláztak egy hajléktalan férfit, aki korábban munkabalesetben veszítette el négy ujját.

Bama.hu

A vádirat szerint az elsőrendű és a másodrendű vádlottak 2024. január 6-án a délutáni órákban Pécsett, az Autóbusz pályaudvarnál találkoztak, ahol egy dohányboltban alkoholt vásároltak, majd azt a belvárosban megitták. A vádlottak az éjszakát a belvárosban töltötték: több vendéglátóhelyen is megfordultak – ismertette a Pécsi Törvényszék.

A bíróság tájékoztatása szerint a sértett – aki egy korábbi munkabaleset során jobb kezének négy ujját elveszítette – évek óta hajléktalanként él, a balesete miatt védekezni, illetve egy ellene irányuló támadásnak ellenállni nem volt képes. Január 7-én éjjel a sértett koldulni indult egy, a belvárosában található szórakozóhelyhez. Az este során háromezer forintot gyűjtött össze, majd ezután enyhén ittas állapotban a belvárosban egy füves-bokros helyen elaludt.

A vádlottak hajnali 5 óra körül, már erősen ittasan felfigyeltek a hajléktalanra, az elsőrendű vádlott pedig pénzt követelt tőle – olvasható a bírósági tájékoztatásban.

Miután a sértett közölte, hogy nincs pénze, a vádlottak – észlelve a sértett ijedtségét és testi fogyatékosságát – kipakoltatták a zsebeit, kiabáltak vele és veréssel fenyegették, végül felszólították, hogy vegye le a ruháit – részletezte a törvényszék.

A bíróság úgy folytatta, hogy az ijedt férfi levetkőzött, a vádlottak ezt mobiltelefonjaikkal felvették, miközben gúnyosan kinevették a méltóságában megalázott sértettet. Az elsőrendű vádlott a sértett valamennyi levetett ruhadarabját átkutatta és talált 3000 forint készpénzt, valamint egy viharöngyújtót, amelyeket elvett tőle.

Eközben a vádlottak egyike a fenyegetéseiknek nyomatékot adott azzal, hogy a sértettet derékon rúgta. Folyamatosan szidalmazták a sértettet, végül folyamatosan veréssel fenyegetve, őt arra vették rá, hogy valamennyi ruhadarabját és a cipőjét is levegye. A sértett annak ellenére, hogy nagyon fázott, nem mert ellentmondani és segítségért sem mert kiáltani.

A vádlottak továbbá arra vették rá a sértettet, hogy ruhátlanul táncoljon, majd arra kényszerítették, hogy a földről felvett magokat megegye. A vádlottak ezután arcon, illetve ököllel ütötték és rugdosták férfit, akinek koponyája és mindkét combja, bal térde megsérült, szája több helyen felrepedt, a felső ajka feldagadt.

A vádlottak a hajléktalan férfitől elvett pénzből egy boltban dobozos söröket vásároltak és folytatták az italozást. A sértett a főposta előtti telefonfülkéből értesítette a rendőrséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában