Közélet

2012.05.22. 11:14

Jobbik: Bánki Erik éveken keresztül valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét

Címkék#Bánki Erik

A jobbikos Szilágyi György szerint éveken át valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét a fideszes Bánki Erik. A ideszes politikus visszautasítja a Jobbik vádjait.

Forrás: MTI

Az ellenzéki képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján állításának alátámasztására a fideszes politikus országgyűlési honlapon közzétett önéletrajzait mutatta be. Mint elmondta: az egyik, a honlapra korábban feltett önéletrajza szerint Bánki Erik közgazdász diplomával rendelkezik, amelyet 2010-ben szerzett, a másik, módosított, 2012. május 21-i változat szerint közgazdász képesítése van, "amivel elismerte, hogy nincs diplomája".

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Bánki Erik motorral ment dolgozni hétfőn a parlamentbe (fotó: MTI)
[/caption]

Szilágyi György közlése szerint a kormánypárti politikus a Econovum Akadémia Kft.-nél szerzett képesítést, ami egy OKJ-s tanfolyamnak felel meg. A Kft.-nél érettségivel vállalatgazdász képesítés, bármilyen korábbi diplomával pedig felsővezetői vállalatgazdász képesítés szerezhető meg - mondta.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy Bánki Erik hol szerzett 2010-ben közgazdászdiplomát, vagy ha nem szerzett ilyen végzettséget, akkor két éven keresztül ezt miért tüntette fel.

A jobbikos képviselő Orbán Viktor miniszterelnöktől, a Fidesz elnökétől arra vár választ: mielőtt az EP-képviselői helyre jelölte az államfővé választott Áder János helyére Bánki Eriket, megkérdezte-e tőle, hogy rendelkezik-e diplomával, illetve azt, hogy miért állított valótlant ez ügyben.

Bánki Erik visszautasítja a Jobbik vádjait

Bánki Erik fideszes képviselő visszautasítja azt az vádat, hogy éveken át valótlanul tüntette volna fel iskolai végzettségét.

Mint azt az MTI-nek kedden a Jobbik vádjaival kapcsolatban elmondta, az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajza május 10-én új formát kapott, s ekkor került bele,"technikai hibaként", hogy rendelkezik diplomával, ám ezt a kitételt május 21-én már korrigálta is. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a parlamenti honlapon, iskolai végzettségeinek feltüntetésekor mindig is felsőfokú képesítésként szerepeltette végzettségét.

A tévesen feltüntetett információ csak az életrajzában bukkant fel egy rövid ideig, abban a rubrikában azonban, amely az iskolai végzettségét tüntette fel, végig helyesen szerepelt az adat - emelte ki.

<!-- Jobbik: Bánki Erik éveken keresztül valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét A jobbikos Szilágyi György szerint éveken át valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét a fideszes Bánki Erik. A ideszes politikus visszautasítja a Jobbik vádjait. Forrás: MTI Bánki Erik motorral ment dolgozni hétfőn a parlamentbe (fotó: MTI) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!