Kék hírek, bulvár

2016.02.14. 20:39

Bepöccent a sofőr, életveszélyes sérülés lett a vége

Címkék#Pécs

Hétfőn kezdődik annak a buszsofőrnek a pere, aki tavaly nyáron ütött meg egy szabálytalan gyalogost.

dg (bama.hu)

Megütött egy buszsofőr egy szabálytalanul közlekedő 53 éves férfit Pécsett - számoltunk be az esetről lapunkban tavaly júniusban. A sofőrrel szemben eljárás indult, a tárgyalás hétfő délután kezdődött a Pécsi Törvényszéken.

Az ügyészség szerint a sértett az ütés következtében elesett, beverte a fejét, de olyan szerencsétlen módon, hogy közvetlen életveszélybe került, a mentők és idegsebészeti műtét mentette meg életét. A férfinak ugyanakkor az orvosszakértő szerint nem keletkezett maradandó egészségkárosodása, ő mindenesetre arra panaszkodik, hogy azóta szédül, gyógyszereket is szednie kellene.

Frissítés: Hétfőn ítéletet is hirdethetett volna dr. Antal Gábor büntetőtanácsa, ám a sofőrt, mint a Tüke Busz munkavállalóját képviselő budapesti ügyvédi iroda csak egy ügyvédjelöltet küldött a tárgyalásra, aki képviselhette a vádlottat, de perbeszédet nem tarthatott.

Annak idején megírtuk azt is, hogy a mentők mellett a rendőröknek is volt dolguk a helyszínen, mivel a férfi népes családja és ismerősei közül többen megtámadták a buszt, miután leütötték rokonukat. A buszt megrongálták, több utas megrémült, egyvalaki sokkot kapott. Úgy tudjuk, erről másik büntetőügyben döntenek a későbbiekben.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] A rendőrök tanúkat hallgatnak meg a helyszínen (fotó: Löffler Péter)
[/caption]Korábban írtuk: A vádlott hivatásos gépjárművezetőként 2015. június 3-án, a délután 14.45 körül az általa vezetett, utasokat szállító busszal a keleti városrészből a belváros felé haladt a külső forgalmi sávban, amikor a sértett kellő körültekintés nélkül, és nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átmenni a közúton a szabályosan közlekedő autóbusz elé kilépve. A vádlott észlelte a sértettet és fékezéssel tudta az elütést elkerülni, majd a gépjárművel megállt. A sértett az úttestről visszalépett a járdára és továbbhaladt. A vádlott, miután meggyőződött arról, hogy a buszon senki sem sérült meg, az első ajtón leszállt, a sértett után indult. A vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, majd a vádlott meglökte és egy ízben megütötte a sértettet, aki egyensúlyát vesztve a földre esett és fejét a betonba beverte. A sértettet a mentők kórházba szállították, ahol megműtötték, fejsérülése 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes állapotot okozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!