Gazdaság

2011.10.02. 19:05

Egy újabb multi várható Pécsre

Címkék#Pécs

A megyeszékhelyre tervezett kereskedelmi beruházásoknál behúzták a féket a válság miatt. Jó hír ugyanakkor, hogy több nagy fejlesztés előkészítése is folyik Baranyában.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

Az elmúlt három évben több tervezett nagy kereskedelmi beruházás is elmaradt, illetve késedelmet szenvedett a baranyai megyeszékhely belvárosában, illetve külső területein. Talán az Auchan tervezett érkezését – a francia üzletlánc a déli ipari parkban vásárolt már korábban egy jelentős, összesen 56 hektáros területrészt – kíséri a legnagyobb érdeklődés, és az utóbbi hónapokban ellentmondásos hírek keringtek az előkészítés alatt álló beruházásról.

– Szó sincs visszavonulásról, továbbra is gőzerővel dolgozunk az Auchan pécsi fejlesztésének előkészítésén – szögezte le határozottan a Dunántúli Napló megkeresésére Bernard Guntz, az Auchan Magyarország Kft. beruházási igazgatója. – A korábbi területrendezési munkálatok után sikerrel szereztük meg az építési engedélyt is, ami a tervezett előzetes gépészeti fejlesztések elindítása miatt volt fontos.

Az áruházfejlesztés indításának idejéről a beruházási igazgató nem szívesen adott konkrét választ, ugyanakkor sokat sejtetően megerősítette az Auchan magyarországi vezérigazgatójának azt a kijelentését, hogy a cég jövőre egy fővárosi és négy vidéki új áruház nyitását tervezi – utóbbiak egyike lehet a pécsi.

Bernard Guntz hangsúlyozta, nemcsak az időzítés, hanem a tervezett szomszédság is a piaci helyzet változása szerint alakul. Utóbbit tekintve ugyan konkrétumok még nincsenek, de lapunk értesülései szerint továbbra is a barkács és lakberendezési profil betelepülése a legvalószínűbb az Auchan mellé az 56 hektáros nagy területre.

----------------------------------------------------------------
Korábbi cikkeink a multiról:
* Sportóriás Pécsen: jövőre nyit a Decathlon
* Jövőre újabb multi érkezik
* Elodázza pécsi fejlesztését az Auchan
* Kezdődik a déli ipari park közművesítése
* Válság: fékez az Auchan, erősít a Tesco Baranyában
-----------------------------------------------------------------

Diszkontverseny

Miközben a hipermarketekben érdekelt multinacionális üzletláncok hezitálnak, a baranyai piac is tükrözi a diszkontkereskedők éles versengését.

A Pécsett már négy áruházzal jelenlévő Lidl új egységének nyitását a belvárosban, a Rákóczi út–Alsómalom utca kereszteződésében (korábban a Tesco is érdeklődött iránta) készíti elő, ahol a kereskedőtér fölött irodák, lakások is helyet kaphatnának. A megyeszékhelyen két áruházat üzemeltető Aldi ugyanakkor lapunk értesülései szerint a Budai vámnál, illetve a Tüzér utcában vásárolt telket fejlesztéseihez.

Kiváró barkácsok

Egyelőre nincs elmozdulás az OBI által fejlesztési területnek kiszemelt központi helyszín, a pécsi távolsági buszpályaudvar szomszédságában lévő terület ügyében. Mint ismeretes, a város abban a környezetben „dobozáruház” építésére nem, csak hagyományos szilikát anyagú fejlesztésre adott engedélyt, ami megdrágította volna a beruházást. Idevágó hír, hogy a korábban Üszögpusztán (a körforgalom mellett) telket vásárló Bricostore értékesítésre hirdette meg a város keleti csomópontjában formálódó kereskedelmi negyedben lévő területet.

Áll a Corso-beruházás

Úgy tűnik, teljesen elakadt a Búza téren 2009-ben nagy lendülettel indult Corso-projekt. A mélygarázs szerkezetkész megépítése, majd a pályázati forrást is nyerő szállodafejlesztés befejezése után a projekt kereskedelmi és irodaházi része lelassult. A legutóbbi információk szerint az építés újraindítására a vevői kör 60-70 százalékos ki-alakulása esetén van reális remény. Úgy tűnik, hogy ez nem várható egyhamar, legalábbis erről árulkodik az is, hogy az összességében mintegy 11 milliárdos beruházás generálkivitelezője is levonult.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló) Diszkontverseny Miközben a hipermarketekben érdekelt multinacionális üzletláncok hezitálnak, a baranyai piac is tükrözi a diszkontkereskedők éles versengését.

A Pécsett már négy áruházzal jelenlévő Lidl új egységének nyitását a belvárosban, a Rákóczi út–Alsómalom utca kereszteződésében (korábban a Tesco is érdeklődött iránta) készíti elő, ahol a kereskedőtér fölött irodák, lakások is helyet kaphatnának. A megyeszékhelyen két áruházat üzemeltető Aldi ugyanakkor lapunk értesülései szerint a Budai vámnál, illetve a Tüzér utcában vásárolt telket fejlesztéseihez. Kiváró barkácsok Egyelőre nincs elmozdulás az OBI által fejlesztési területnek kiszemelt központi helyszín, a pécsi távolsági buszpályaudvar szomszédságában lévő terület ügyében. Mint ismeretes, a város abban a környezetben „dobozáruház” építésére nem, csak hagyományos szilikát anyagú fejlesztésre adott engedélyt, ami megdrágította volna a beruházást. Idevágó hír, hogy a korábban Üszögpusztán (a körforgalom mellett) telket vásárló Bricostore értékesítésre hirdette meg a város keleti csomópontjában formálódó kereskedelmi negyedben lévő területet. Áll a Corso-beruházás Úgy tűnik, teljesen elakadt a Búza téren 2009-ben nagy lendülettel indult Corso-projekt. A mélygarázs szerkezetkész megépítése, majd a pályázati forrást is nyerő szállodafejlesztés befejezése után a projekt kereskedelmi és irodaházi része lelassult. A legutóbbi információk szerint az építés újraindítására a vevői kör 60-70 százalékos ki-alakulása esetén van reális remény. Úgy tűnik, hogy ez nem várható egyhamar, legalábbis erről árulkodik az is, hogy az összességében mintegy 11 milliárdos beruházás generálkivitelezője is levonult. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!