Labdarúgás

2 órája

PMFC: első hazai győzelmüket szereznék meg a Soroksár ellen

Ismét hazai pályán szurkolhatunk a pécsi lányoknak a labdarúgó Simple Női Liga 8. játéknapján. A PMFC a tabella hátsó feléhez tartozó Soroksárt fogadja szombaton.

Tóth Dávid

Jó előjelekkel várhatja a Simple Női Liga 8. fordulóját a PMFC gárdája, amely a tabella 11. helyén álló Soroksár SC-t fogadja szombaton 13 órától a stadionban.

PMFC
A PMFC légiósa, Vasile Giorgiana (30) a hozzáállásban látja a siker kulcsát
Fotó: Kovács Liliána

A Németh Zsolt vezette alakulat legutóbb ugyan szoros mérkőzésen alulmaradt a Honvéddal szemben, a hétvégén viszont jó eséllyel pályázik első hazai győzelmére.

A klub honlapjának a Honvéd ellen első bajnoki gólját szerző román légiós, Vasile Giorgiana nyilatkozott a találkozó előtt.

"Nagyon örültem az első találatomnak a magyar élvonalban. Úgy gondolom, hogy ez a gól az edzéseken és a korábbi mérkőzéseken végzett kemény munkám jutalmaként született. Jó érzés volt örömet szerezni a csapatnak és a szurkolóknak. Remélem, ez még csak a kezdet és sok gólt fogok szerezni pécsi színekben. A stábunk minden segítséget megad nekünk és a meccsek elemzésével lehetőségünk adódik javulni. Ami a következő meccsen a különbséget jelentheti, az a hozzáállás. Ha győztes mentalitással megyünk ki, és ezt megtartjuk a mérkőzésen, biztos vagyok benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot."

A szezont gyengén kezdő Soroksárnál edzőváltás is történt a héten, így a pécsiek dolgát nehezítheti a felkészülésben, hogy az újonnan kinevezett Farkas Attilával milyen játékstílust is képvisel majd a pesti csapat.

Az állás (12 csapat): 1. Ferencváros 21 pont, 2. Győr 21, 3. MTK Budapest 15, 4. Puskás Akadémia 15, 5. Budapest Honvéd 10, 6. Szeged 10, 7. PMFC 8, 8. DVTK 8.

A PMFC előző meccsének összefoglalója itt megtekinthető

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában