Elkopott a Panthers előnye

2 órája

Elképesztő hangulatban nyerte az NKA a pécsi derbit (galéria)

Vendég győzelem született az első pécsi derbin. A fordulást követően óriási elánnal tért vissza az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata a Lauber Dezső Sportcsarnok parkettjére, s megfordította a meccset a PVSK-Veolia ellen. A végig mennydörgő Panthers szurkolótábort teljesen elnémította végül Nikolics triplája, míg a másik oldal felrobbant.

Kvanduk Bence

Ugyan előre lehetett sejteni, de már jó fél órával a mérkőzést megelőzően rá is erősítettek a pécsi szurkolók arra, hogy pazar hangulatú összecsapásnak lesz mindenki tanúja, aki pénteken este kilátogatott a Lauber Dezső Sportcsarnokba. A bemelegítés alatt az is szembetűnő volt, milyen elszántsággal léptek pályára a játékosok, ugyanakkor a felkötött kézzel sétáló Durmo látványa az NKA Universitas Pécs drukkereit elbizonytalaníthatta, míg a PVSK-Veolia ultráit még jobban feltüzelte a derbi előtt.

NKA
Végül megállította Paytonékat az NKA elszánt játéka 
Fotó: Kovács Liliána

Egyik legjobbja nélkül lassan is találta meg a ritmusát az NKA, s így némi korai előnyt ki tudott építeni a Panthers, azonban ahogyan magukra találtak az akadémisták, fordítottak a helyzeten Nikolics remeklésével. Leszakadni persze nem volt hajlandó a Vasút, s mindenre volt válasza.

A második tíz percet ismét a hazaiak kezdték jobban, óriási erőbedobással támadták a gyűrűt, s saját testi épségüket sem féltették egy-egy plusz pont érdekében. Azonban ezt követően becsúszott pár hiba is, ami láthatóan csak egyre feszültebbé tette Paytonékat. Szrecsko Szekulovicsnak időt is kellett kérnie, hogy megnyugtassa együttesét. Ez be is jött, mert fél perccel a nagyszünet előtt, már tízzel ment a PVSK, ami Csirke Ferencet is cselekvésre késztette. Az eligazítás alatt viszont nem volt egyszerű dolga, hiszen a Vasút szurkolóit is túl kellett harsognia, akiknek a hangja az első perctől minden más hangot elnyomott a csarnokban.

A második félidőt az NKA kezdte jobban, de gyorsan újra előhúzta kőkemény védekezését a Panthers, s lerohanásokkal visszaépítette előnyét, egy Archibald zsákolás pedig felrobbantotta a Laubert. Csirke Ferencnek újra ki is kellett a sajátjait hívni, eközben a hazai ultrák talpra állítottak mindenkit.

A záró tíz perc ötpontos különbségről kezdődött, s az akadémisták óriásit küzdöttek, hogy ezt eltüntessék, s ez két és fél perc alatt sikerült is. Payton gyűrűeb húzott lepattanói viszont újra és újra visszaadták a hazaiak lendületét is. A Vasút azonban túl sokat hibázott, s ötödik vereségét is elszenvedte, míg a városi rivális ötödjére nyert.

PVSK-Veolia–NKA Universitas Pécs 91–94 (24–24, 27–18, 21–25, 19–27)

Férfi kosárlabda NB I., 5. forduló. Pécs, 2400 néző. Vezette: Benczur, Frányó, Kovács N. 
PVSK: ARCHIBALD 20, MICSOVICS 27/9, Molnár M., Payton 13, Dzseletovics 6/3. Csere: Mokánszki 9/9, Frank, Németh A., Merkl, PLÉZER 16/9, Antóni. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
NKA: NIKOLICS 35/9, Brbaklic 2, Abell 11, Meleg 7, BACSOVICS 18/3. Csere: KERPEL-FRONIUS 16/9, Scherer 5/3, Kollár. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában