Labdarúgás

2 órája

Lövőhelyzetbe hozhatja magát a Pécs, de távol is kerülhet a céltól

Sokan várták, hogy az NB II.-ből kicsúszó PMFC labdarúgócsapata számára a harmadik vonal olyan diadalmenet lesz, mint egy évvel korábban a Szentlőrinc számára. Ehelyett azonban a pécsiek máris elszenvedtek több olyan vereséget, amik később nagyon fájhatnak, hiszen nem riválisok, hanem jóval alacsonyabban rangsorolt ellenfelek bizonyultak jobbnak.

Kvanduk Bence

Döcögősebben indult az NB III.-as bajnokság a PMFC számára, mint ahogyan azt sokan várták volna. Az idény harmadához érve a Pécs csak az ötödik helyen van, igaz, még csak most jön kettő a riválisok elleni első meccsekből. Vasárnap a Nagykanizsa vár majd a piros-feketékre, majd az Iváncsa érkezik a Stadion utcába, s ha ezeket az összecsapásokat meg tudja nyerni Aczél Zoltán együttese, akkor jócskán javulnak az esélyei egy esetleges feljutásra. Jelenleg azonban hat pontra van a gárda az első helyen álló kanizsaiaktól.

PMFC
A Kaposvár keresztbe húzta a PMFC reményeit
Fotó: Löffler Péter

A Szentlőrinc megmutatta tavaly a követendő példát

Az előző évben a Szentlőrinc SE jó példát mutatott a pécsiek számára, hogy egy kiesést követően hogyan kell belemenni a következő idényben, igaz, a megyei rivális jobban egybe tudta tartani keretét. Akkor az Iváncsa, a Dunaföldvár és a Nagykanizsa volt a legnagyobb kihívó, erre az évre a földváriakat a Kaposvár váltotta, míg az Iváncsa gyengült, a Kanizsa erősödött.

A lőrinciek Pichler Gábor irányításával az első tíz fordulóban csak két kisebbet botlottak, a PEAC, illetve a Ferencváros II. ellen hagytak el két-két pontot. Közben viszont a Dunaföldvárt és a Nagykanizsát is legyőzték, utóbbit fölényesen. Tíz forduló után a 2. helyen álltak az iváncsaiak mögött.

A Főnix elleni vereség még kísértheti a Pécset

A PMFC-nek az jól jön, hogy az első négyes tagjai egymástól is vettek el pontokat, mert így tudta tartani a lépést, viszont az olyan vereségek miatt nagyon fájhat a stábtagok feje, mint amilyet az FC Főnix vagy a Siófok ellen elszenvedett a gárda. Mindkét találkozón meg volt a lehetősége a pécsieknek, hogy győztesen hagyják el a küzdőteret, de nem találtak be. Ráadásul a fehérváriak messze nem tartoznak az elithez. Csupa 20 éves és az alatti játékos, illetve eddig leginkább a vármegyei osztályokban szereplő játékosokból áll a keretük. A Lőrinc pont abban volt erős tavaly, hogy tudta kezelni az esélyesség terhét. Összesen az egész idényben 15 pontot dobott el, a Pécs már 11-nél jár.

Még most lőtávolba kell kerülnie a PMFC-nek

Ebben az évben azért érezhető, hogy minden együttes szereplésében benne van egy-egy komolyabb hiba, amit akár a tavasszal ki is használhat a PMFC. Legrosszabb esetben tizenkét pontnyira kerülhet a következő két fordulóban az éllovas Nagykanizsától. Ha ez bekövetkezne, onnantól a szezon végéig extrát kéne nyújtania, ha vissza akar jutni a második vonalba, még úgy is, hogy egyszer még játszanak egymás ellen a szezon második felében. Aczél Zoltán együttese számára éppen ezért fontos, hogy kihasználjon minden lehetőséget a riválisok helyzetének gyengítésére, hiszen ha ez nem sikerül, fordulóról fordulóra csak nő majd rajta a nyomás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában