Kosárlabda

14 órája

Drámai végjáték: a rivális Sopront is legyőzték a pécsi lányok a Lauberben

Ötből öt: drámai végjátékban a rivális Sopront is legyőzte, így továbbra is hibátlanul menetel a magyar élvonalban az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata.

Szabó Dániel

Fotó: Kovács Liliána

Sok nagy Pécs–Sopron csatát megélt már a Lauber Dezső Sportcsarnok, s most újabb fejezetéhez érkezett a két csapat rivalizálása. A hazaiak és vendégek is nagyszerű formában, hibátlan bajnoki mérleggel várhatták a szombat délutáni rangadót.

Pécs, Sopron, Lauber
Alexa Held volt a Pécs egyik legjobbja a Sopron ellen 
Fotó: Kovács Liliána

Órási elánnal kezdték a mérkőzést a felek, mindkét palánknál szép megoldások fűszerezték a fizikálisan is kemény csatát. Hol az egyik, hol a másik gárdánál volt az előny. Az első negyed hajrájában a soproniak voltak a koncentráltabbak, a második etap elején viszont a pécsiek remekeltek. Főleg védekezésben nyújtottak extrát Törökék, 4 és fél perc alatt összesen 2 pontot engedtek riválisuknak. A félidőben így 33–30-ra vezetett Zseljko Djokics együttese.

A nagyszünet után ráadásul még magasabb fokozatra tudott kapcsolni a házigazda, valósággal állva hagyta a kiváló erőkből álló Sopront. Az utolsó negyed előtt már 14 pont volt a különbség, Gáspár Dávid gárdája egyszerűen nem tudott mit kezdeni az NKA védekezésével. 

Ahogy közeledtünk a meccs végéhez, egyre melegebb lett a pite a hazaiaknak, azonban drámai végjátékban 3 pontot végül megőriztek előnyükből a pécsi lányok, így már egy nagy skalpot is begyűjtve folytatták hibátlan menetelésüket az élvonalban. 

NKA Universitas Pécs–Sopron Basket 62–59 (14–17, 19–13, 19–8, 10–21)

Női kosárlabda NB I., 5. forduló. Vezette: Nagy V., Makrai, Horváth Cs. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. Pécs: Studer 2, Smailbegovic 5/3, Held 16/3, Olawuyi 6, Kiss A. 2. Csere: Török 4/3, Reisingerova 15/3, Rátkai 8, Weninger-Zsebe 4, Lackó. Vezetőedző: Zseljko Djokics. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában