Arkeus Kupa Crossover Strongman Országos Bajnokság

3 órája

Makai Renátó igazi különlegességgel nyitotta a harkányi erősember versenyt

Címvédőként indult a siklósi Makai Renátó a Crossover Strongman Országos Bajnokságon. Ezúttal a második helyet szerezte meg, amivel egyáltalán nem csalódott, mert a legerősebb számait nyerte.

Kvanduk Bence

Makai Renátó megidézte a harkányi gyógyvíz legendáját

Fotó: Czene Zoltán

Nívós versenyt rendezett a hétvégén Baranyában a Közép-Európai Erősember Szervezet (CESA), az Arkeus Kupa Crossover Strongman Országos Bajnokságot a harkányi sportcsarnokban rendezték, de a megnyitó a Gyógyfürdőnél volt. A helyi gyógyvíz legendájának tiszteletére egy különleges attrakcióval indult a megmérettetés. A megnyitóra pontot téve a siklósi Makai Renátó egy 400 kilogrammos súlyt emelt meg hexarudas eszközzel a szakadó eső ellenére is. A kísérlet rendkívüliségét az adta, hogy az eszközben benne volt két ember a legenda szereplőinek öltözve, az ördög és a parasztlány.

Makai Renátó
Kitörtek a belülről feszítő érzelmek Makai Renátóból
Fotó: Czene Zoltán

A sportcsarnokban aztán kamion húzással rajtolt a megmérettetés, aztán felföldi dobószámok következtek, majd egy fogáserő gyakorlat, az úgy nevezett rolling thunder jött. Emellett körből kitolásban, bothúzásban és kőgolyó pakolásban mérkőztek meg az erősemberek.

Makai címvédőként indult a megmérettetésen. A mostani versenyen kőgolyóval, valamint bothúzásban is ő bizonyult a legjobbnak, s a többi versenyszámban is kiegyensúlyozottan teljesített, így összesítettben az open kategória második helyén zárt.

Makai Renátó büszke a teljesítményére

– Büszke vagyok, mert azokat a számokat, amik az erősségeim, sikerült megnyernem – osztotta meg velünk a sportoló. – Tekintve, hogy ezen a tornán több dobószám is volt, amik a felföldi versenyekhez tartoznak, és azokban kevésbé vagyok jártas, így elégedett lehetek. A Crossovernek mindig az a lényege, hogy mindenben jónak kell lenni a különböző ágazatokból vegyített számokban. Most ezekre a versenyszámokra esett a választás.

Az opent Tatai Gergő nyerte, a masterst és az abszolút versenyt Mounier Stephane.

Makai Renátó
Nívós mezőny jött össze a versenyen
Fotó: Czene Zoltán

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában