Kosárlabda

4 órája

Európa-kupa: a Jerevánt fogadják a pécsi lányok

Folytatódik a kupakaland! Hazai parketten is megkezdi szereplését a női Európa-kupában az NKA Universitas Pécs kosárlabdacsapata, amely szerdán 18 órakor az örmény Jerecvánt fogadja a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Az NKA Universitas Pécs az elmúlt héten Olaszországban vendégszerepeltek, ahol szoros meccsen végül vereséget szenvedtek a Campobassótól. Most viszont itt a lehetőség, hogy a nemzetközi porondon is bezsebelje első idénybeli győzelmét Zseljko Djokics együttese, s egy jó eredménnyel önbizalmat szerezzen a szombati, Sopron elleni hazai rangadóra.

pécs, kosárlabda, jereván
Zseljko Djokics is bízik az NKA Universitas Pécs sikerében 
Fotó: Löffler Péter

A Jerevánnal csap össze az NKA Universitas Pécs

– Pár meccs mögöttünk van, és egyre jobban érezzük a ritmust, amit ki kell használnunk – nyilatkozta a klub Facebook-oldalán a pécsiek játékosa, Nadija Smailbegovic. – A Sopron elleni meccs valószínűleg keményebb lesz, de van időnk felkészülni rá, a szerdai mérkőzés is tökéletes lehetőség lesz erre. A vezetőedzőnk a szokásos teljesítményt várja tőlünk, mind támadásban, mind védekezésben. Ha ennek eleget teszünk, nem lesz baj – tette hozzá. 

Bíztató előjel, hogy a Lauberben idén még veretlen az NKA, valamint örmény ellenfelüknél jobb játékerőt képviselnek Studerék. A Jereván a csoportkör első fordulójában 112–57-re kikapott hazai pályán az olasz Gironától. 

Női Európa-kupa, L-csoport, 2. forduló: NKA Universitas Pécs–Jereván (Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, szerda, 18.00), Uni Girona–Campobasso. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában