Labdarúgás

2024.09.06. 09:00

Izgalmas derbikkel dübörög tovább a vármegyei I. osztály

A PEAC II. a Siklós ellen szerezné meg szezonbeli első pontjait a Baranya vármegyei I. osztályú labdarúgóbajnokság 3. fordulójában. A PVSK ezúttal a Komlóval ütközik meg, a Mohács a Nagykozárt fogadja, míg a címvédő Villány a Harkányhoz látogat.

Szabó Dániel

Fotó: Laufer László

Szeptember 6., péntek, 17.30

Alpassport Siklós (3.)–PTE-PEAC II. (8.)

A PEAC-nap nem úgy sült el az elmúlt hétvégén, ahogy az egyetemisták szerették volna. Egy kiélezett, indulatoktól sem mentes találkozón a Bóly egy góllal jobbnak bizonyult a pécsieknél. 

Gál Szabolcs, a PEAC II. vezetőedzője: – A Bóly ellen fölényben kezdtük a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki, büntetőt harcoltunk ki, amelyet sajnos nem sikerült előnyre váltanunk. Ezt követően rutinos ellenfelünk megszerezte a vezetést, amelyet megelőzően elkövettünk néhány védelmi és helyezkedési hibát. Alapvetően a hozzáállással nem volt probléma, de nem sikerült bevennünk a bólyi kaput. Nem gondolom, hogy vereséget érdemeltünk. Van variálási lehetőségünk, annak köszönhetően hogy három fronton is próbálunk helytállni, de ez bőven okoz nehézséget is a számunkra. Jelenleg a legnagyobb feladat, hogy próbálunk mindenkinek lehetőséget biztosítani, hogy a pályán bizonyítson. Igyekszünk minden mérkőzésen a három pont megszerzésére törekedni. Az idei szezonban több bajnoki címre esélyes keretet látok, mi pedig minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezeknek a csapatoknak megnehezítsük a dolgát. Kiélezett mérkőzésre számítok a hétvégén is.

A Siklós mérlege eddig 1-1 győzelem és vereség. A nyitányon a szomszéd Siklós múlta felül 3–1-re Bíró Ferenc együttese, az előző fordulóban viszont nem jött össze a pontszerzés hazai pályán a PVSK ellen. 

Bíró Ferenc, a Siklós vezetőedzője: – Kellemetlen meglepetés volt számunkra a PVSK elleni mérkőzés. Megpróbáltunk egy őszinte futballt játszani, de nagyon szervezetten védekeztek és a kontráikban is volt lendület. Sajnos nem találtunk rajtuk a fogást, de még nagyon hosszú a bajnokság. Úgy gondolom, hogy elindultunk egy jó úton, a nyáron pedig tovább erősödött a keret, szóval bizakodó vagyok. A PEAC ellen egy ki-ki meccsre számítok. Ellenfelünk keretét is remek játékosok alkotják, biztos vagyok benne, hogy nagyszerű mérkőzést látnak a kilátogató szurkolók. 

Eredetileg a találkozót Pécsen rendezték volna, de a két csapat megegyezése alapján Siklóson csapnak össze a csapatok. 

Szeptember 7., szombat, 16.30

PVSK (5.)–Sport36 Komló (3.)

A PVSK egy igencsak fárasztó hetet zár le szombaton, ugyanis a siklós siker után szerdán is pályára lépett egy korábbról elhalasztott mérkőzésen. A Bóly ellen már nem jött össze a bravúr, 2–0-ra kikapott Bánhegyi Zsolt együttese. A Komló viszont nagy önbizalommal várhatja a hétvégi rangadót, hiszen Turi Zsolt tanítványai nagyon magabiztos győzelmet arattak az előző fordulóban a Harkány ellen.

Szeptember 8., vasárnap, 16.00

Mohács (6.)–Nagykozár (7.)

A Mohács és a Nagykozár is a Villány ellen nyitotta meg az idényt. A Duna-partiak az előző hétvégén leikszeltek a címvédővel, Takács Lajos gárdájának viszont nem jött össze 2 hete a pontszerzés. A találkozó esélyese a hazai csapat lesz, de Mohácson is tudják, hogy nem szabad leírni a vendégeket sem. 

Gyógyfürdő Harkány (9.)–Villány (2.)

A bor városa a fürdőváros ellen: pikáns küzdelemre van kilátás Harkányban, ahova a nagy rivális Villány látogat. A címvédő célja idén sem lehet más, mint a bajnoki arany, így ezúttal is begyűjtené a 3 pontot. Az újonc számára nem kezdődött jól a szezon, a Siklós ellen hármat, a Komló ellen pedig négyet kapott. 

Szerdán rendezték 

PVSK–Bóly 0–2 (0–1)

Pécs, PVSK Sporttelep. Vezette: Kreskai Tamás (Micek-Angyal, Dani G.). PVSK: Winkler – Róth (Kapi, 56.), Eichardt, Cseresnyés, Demeter – Farkas L. (Hawkins, 70.), Nagy R. (Pesti, a szünetben) – Kerényi, Pánovics (Kispál, 70.), Szendelbacher – Catrone (Orlovics, a szünetben). Vezetőedző: Bánhegyi Zsolt. Bóly: Marton, Fűrész (Móhr, 42.), Staub E., Bódis (Jónás, 90.) – Kutor, Magyar D. (Breitenstein, 62.), Zsebe D. (Dóra B., 85.) – Zsebe G., Vénosz, Spannenberger J. Vezetőedző: Buni Barnabás. 

Gólszerzők: Vénosz (39.), Zsebe (84.)

Bánhegyi Zsolt, a PVSK vezetőedzője: – Az első félidő nagyon nem tetszett, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Lassúak, körülményesek voltunk. A második félidőben elsősorban a cserék révén javult az összhang, lendületesebbek lettünk, gólhelyzetünk is volt. Itt jegyezném meg, hogy három 16 éves játékos is bemutatkozott csapatunkban, és ez a jövő. Mi a fiatalokra építünk, és ha több lehetőséget kapnak, talán gyorsabban fejődnek. Egyébként gratulálok a Bólynak, megérdemelték a győzelmet. (Forrás: PVSK.hu).

Buni Barnabás, a Villány vezetőedzője: – Voltak hullámvölgyeink a mérkőzés során, sok lehetőséget is elpuskáztunk az elején, de emellett gratulálok a csapatnak, hiszen az ellenfélnek nem igazán volt nagy lehetősége a gólszerzésre. (Forrás: Bóly Press).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában