Aerobik

1 órája

Gyönyörűen csillogó érmekkel tértek haza a pécsi tehetségek a világversenyről

Kvanduk Bence

Remek teljesítményt követően tértek haza a PSN Zrt. és a Forma Fitt SE aerobikosai az Olaszországban rendezett világbajnokságról és utánpótlás világversenyről, amelyen a korosztályos válogatott tagjaiként versenyeztek az érmekért. Ugyan az első napokat nehezítette a hosszú utazás fáradtsága, illetve apróbb sérülések, betegség az eredményekre ez nem nyomta rá a bélyegét.

Ahogyan telt az idő, zajlottak a pódiumedzések, úgy teljesítettek egyre jobban a pécsi fiatalok, s az utolsó selejtezős napon már-már szárnyaltak. Ekkor azonban még becsúszott egy hiba. Miklós Eszter ugyan gyönyörűen kezdte a gyakorlatát a PSN beszámolója szerint, egy nagy mentésre volt szüksége az egyik elemnél. Ezt bravúrosan megoldotta, de jó pár tized pontot levontak emiatt tőle, s így a 15. helyen végzett a népes és erős mezőnyben.

Eközben Böhönyei Bálint is megmutathatta tehetségét, s az első helyig röpült a selejtezőben, onnan várhatta a másnapi finálét.

Forrás: PSN Zrt.

A döntő nap fantasztikusan sikerült a pécsieknek, sorra ünnepelhették a szép eredményeket. Egyfelől Böhönyei Bálint egy bombabiztos gyakorlattal, mindenkit egyértelműen maga mögé utasítva ért fel a csúcsra.

Emellett a PSN-Forma Fitt közös trió is szárnyalt. Miklós Eszter, Sárkány Sára és Böhönyei Bálint pazar bemutatót tartott, amibe egy apró hiba csúszott. Így bronzérmeket akasztottak a nyakukba, de emiatt sem lehettek csalódottak a pécsi fiatalok.

Ezt követően jött azonban csak a java, még saját felkészítőiket is meg tudták lepni talán a tehetségek. A trió Sárkány Ritával és Imre Zéténnyel kiegészülve csodálatos gyakorlatot mutatott be, amivel a selejtezőben elért 4. helyről egészen a dobogó tetejéig felszáguldottak csapatban, így újabb aranyérmekkel örvendeztették meg a szurkolókat, edzőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában