Cheerleading

2024.08.05. 10:30

Ragyogó bronzérmet szerzett a pécsiekkel teletűzdelt válogatottunk a Cheerleading Egyetemi Világbajnokságon

Móga Richárd

Forrás: Team Hungary Cheer Hip-Hop

A magyar cheerleading válogatott bronzérmet nyert csapatban és hatodik helyen végzett hip-hop duóban Split városában, a Cheerleading Egyetemi Világbajnokságon.

Külön öröm, hogy a tizennyolc magyar versenyzőből tizenhat kiválóság a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, ráadásul a válogatott szakmai vezetője az ugyancsak pécsi egyetemhez köthető Bánkyné dr. Perjés Beatrix volt.

A megmérettetésen tizenhárom ország tehette le névjegyét: Ausztrália mellett a tengerentúlt az USA és Kanada, Ázsiát Japán, a cheerleadingben is nagyhatalomnak tekinthető Kína, valamint Tajvan, Európát Bulgária, Horvátország, Litvánia, Svédország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország képviselte. Hip-hop csapatban Kína legyőzhetetlennek bizonyult, Ausztrália másodikként végzett, viszont a bronzérmet sikerült elcsípni, ami ugyancsak gyönyörűen ragyog.

Ami a duót illeti, a dobogóra kizárólag ázsiai sportolók állhattak fel, de a hatodik hellyel is el lehet dicsekedni, pláne úgy, hogy két pécsi egyetemista, Tóth Petra és Zab Johanna szállította ezt a szép sikert.

A Hip-hop csapat pécsi tagjai: Mayer-Bartalos Mendi Kiara, Hári Anett, Kérdő Luca, Koleszár Lili, Majoros Ivett, Nagy Zsófia, Nyulasi Csenge, Ostrosics Réka, Szabó Edina, Tárnoki Kata, Tóth Anna
Tóth Petra, Zab Johanna, Finak Zsombor, Molnár Barnabás, Weiling Magor Vendel.
Külsős hallgatók: Varga Attila (SZTE), Varga Bendegúz (MTE).
Felkészítők: Bánkyné Dr. Perjés Beatrix, Szalai Kata, Biró Tímea, Horváth Tamás, Nagy Attila, Bánky Botond.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában