Tájfutás

2024.08.13. 13:06

Ketten kerültek be a válogatott keretbe

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Kijelölte a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a Vértesben augusztus 15-20. között zajló Felnőtt Tájékozódási Európa-bajnokságra a magyar válogatott keretét. A válogató versenyek után két PVSK-s versenyző, Becze Rita és Baumholczer Máté is szerepel a keretben. Előbbi két egyéni számban (középtáv és hosszútáv), míg utóbbi még a váltóversenyben is képviselheti hazánkat a kontinens viadalon.

– Nagy megtiszteltetés, hogy a PVSK-ból ketten is szerepelnek a válogatottban. Becze Rita újoncnak számít az Eb-n, míg Máté már többször szerepelt, és ért el kiváló eredményeket nemzetközi versenyeken, ő a világ középmezőnyéhez tartozik. Teszi ezt úgy már egy évtizede, hogy mellette dolgozik, és csak a munkaidő lejárta után tud edzeni – fogalmazott Vonyó Péter, a PVSK tájfutó szakosztályának szakmai vezetője a klub felületein.

Becze Rita azt is elárulta, ismerős számára a helyszín, mert edzőtáboroztak a környéken, ez jelenthet előnyt a magyarok számára. Hozzátette, nem helyezésben gondolkodik, hanem arra koncentrál, hogy a legjobbat kihozza magából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában