A festői háttér a ráadás

2024.07.29. 13:09

Rengeteg sport számára fantasztikus helyszín Orfű (galéria)

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nyaranta pezsdül fel igazán az élet Orfűn, amikor a strandolók, s a fesztiválra járók mellett a sportolni vágyók is kiszabadulnak a betonrengetegből, s beveszik a tavak környékét. 

Persze a vízi sportokat űzőknek kevés más lehetőségük lenne a sportáguk gyakorlására, ha nem itt próbálnák tökéletesíteni a tudásukat. A kajak-kenusok, a sárkányhajósok, a vitorlázók, a szörfözni vágyók vagy épp a hajómodellekkel versenyzők is hódolhatnak szenvedélyüknek, de nem csak ők azok, akik az elmúlt évtizedekben felfedezték a festői tájban rejlő lehetőségeket.

A ’90-es évek elején sokan úgy döntöttek, hogy ideális helyszín lehetne rögbimérkőzések rendezésére a település, de természetesen a strandportokat játszók megtalálták számításukat. A kézilabdázók, labdarúgók, röplabdázók tesztelhették a part homokjában a tudásukat, illetve a minigolfőrület is beszivárgott.

A Mecsek lankái azonban ennél is többet képesek adni, hiszen ha tovább távolodunk a vizektől, akkor a kanyargós út komoly kihívás elé állíthatja a vállalkozó kedvűeket. A négykerekű gépszörnyek megszelídítői a mai napig imádják a környéken rendezett szakaszokat, de a kerékpárosok számára is jó kihívásnak bizonyulnak az emelkedők. Természetesen jármű sem kell a versenyzéshez, a futók is előszeretettel száguldanak végig az utakon, vagy épp a kevésbé kijárt ösvényeken.

A környék más sportágak űzőinek is tökéletes helyszín, hiszen minden megtalálható, ami szükséges. Így nem véletlen, hogy triatlon-, s öttusa-­megmérettetéseknek egyaránt adott már otthont Orfű, nem beszélve az ide szervezett legkülönfélébb edzőtáborokról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában