Labdarúgás

2024.07.27. 19:19

Rárúgta az ajtót a PMFC a harmadosztályra

Pazarul nyitotta meg hadjáratát a másodosztályba való visszajutásért a Pécs. A PMFC labdarúgócsapata már a 20. másodpercben megszerezte a vezetést a Dunaföldvár ellen, s a folytatásban sem lassított.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

A legjobb forgatókönyvben reménykedett minden PMFC szurkoló, de talán arra senki nem gondolt, hogy a piros-fekete gárda rögtön az első támadásából gólt szerez a Dunaföldvár ellen. Wirthnek mindössze 20 másodperc kellett, hogy egy átadást háttal a kapunak átvegyen, majd a fordulást követően ballal a bal alsóba gurítson.

A gyors találat tovább tüzelte a pécsieket, s egy jobbról érkező beadást követően megszületett a második gól is a hetedik percben. Ugyan Hegedüs Márk lövését egy védő még blokkolta, de Wirth ismétlésénél tehetetlen volt a vendég kapus. Nagyjából nyolc méterről bombázott a léc alá.

Az új igazolások közül Fejős is mihamarabb bizonyítani akarta erényeit, s balról befelé törve cselezte ki a védőjét, s kilőtte a bal alsót 13 méterről.

Fejős nevéhez fűződik a negyedik találat is. Rabatin szögletét követően nem tudott felszabadítani a Dunaföldvár, így a labda a középpályás elé csorgott, aki kapásból a léc alá vágta azt.

Még a szünet előtt megszületett az ötödik gól is. Wirth lépett ki a védők közül egy jó ütemű kiugratással, de Szita buktatta a tizehatoson belül. Az emiatt megítélt büntetőt Hegedüs Márk végezhette el, aki magabiztosan lőtt a bal alsóba.

A fordulást követően aztán Vas Bence is megszerezte első gólját a PMFC felnőtt csapatában, az 53. percben három védőn is áthámozta magát, majd kissé jobbról, ballal a jobb felsőbe lőtt 8 méterről.

A hetedik találat Rabatin szólója után jött a 84. percben. A középpályás a saját térfeléről vezette szinte a tizenhatosig a labdát, majd Szalánszkit ugratta ki kissé balra. Az őrizetlenül maradt támadó önzetlenül Vas elé tálalt, akinek már csak az üres kapuba kellett gurítania.

A kegyelemdöfést Bor vitte be, akinek első lövését védte Megyeri, de az egyméteres ismétlésnél már esélye se volt a kapusnak.

PMFC–Dunaföldvár FC 8–0 (5–0)

Labdarúgó NB III., Dél-nyugat, 1. forduló. Pécs, 700 néző. Vezette: Berényi T. (Topálszki, Vad A.). 
PMFC: Helesfay – Lengyel N. (Preklet, 65.), Sági, Füredi, Németh M. – Bukovics (Bor, 75.), Rabatin, Hegedüs M. (Morvai, 65.) – Vas B., Wirth (Tóth Z., 65.), Fejős (Szalánszki, 82.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. 
Dunaföldvár: Megyeri – Gesztesi (Polgár, 86.), Szita, Vasilijevic, Horváth B. – Zoboki L. (Balázs, 54.), Balog B., Balogh Á., Zoboki Á. (Berkes, 82.) – Kilin (Rónaszéki, 54.), Csoma-László. Vezetőedző: Nyilasi Bálint.
Gólszerzők: Wirth (1., 7.), Fejős (18., 44.), Hegedüs M. (45+1. – büntetőből), Vas B. (53., 84.), Bor (88.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában