Úszás

2024.07.15. 16:02

Maradtak a trónon a fiatal magyar nyíltvizesek

A nyíltvízi junior Európa-bajnokságtól volt hangos az elmúlt napokban Bécs városa, ahol a PSN Zrt. tehetsége, Hartmann Máté is vízbe ugrott. A magyar küldöttség egy aranyéremmel és négy ezüstéremmel zárt, ráadásul ismét átvehette a Team Trophyt.

Móga Richárd

Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

Az elmúlt időszakban a magyar csapat uralta a nyíltvízi junior Európa-bajnokságokat, legutóbb, Korfun is az éremtábla élén végzett az együttes. A tavalyi éremszerzők közül sokan ismét ott voltak a bécsi kontinenstornán, de a PSN Zrt. reménysége, Hartmann Máté is érdekelt volt tíz kilométeren.

A nyitónap meglehetősen egyedi eredménysort hozott, ugyanis mind a négy egyéni versenyszámban ezüstérmesként zárt a legjobb magyar, Huszti Márton és Bartalos Anna 5km-en, majd Kárpáti Máté és Nagy Napsugár 7.5km-en.

A második versenynap magyar szempontból csendesebbre sikeredett, hiszem érem nem született, csak top 10-es helyezések. A legjobban Kovács-Seres Hunor (6.) és Nett Vivien (9.) szerepelt a tíz kilométeres szakaszon. Hartmann Máténak finoman szólva sem volt szerencséje, ugyanis rosszul jött ki a darálóból, és így idő előtt kijött a vízből. 

A nyitónapon ezüstérmet szerző négy úszóból összeállított U16-os váltónak nem akadt ellenfele a zárónapon: Nagy Napsugár, Bartalos Anna, Huszti Márton és Kárpáti Máté fölényes győzelmet aratott. A magyar U19-es négyes küzdött becsülettel, s végül negyedikként ért be.

Ami az éremtáblázatot illeti, Franciaország zárt az élen (három aranyérem), Magyarország pedig második lett (egy aranyérem, négy ezüstérem). Mindenesetre az kijelenthető, hogy a nyíltvizeseknél kiváló munka folyik, hiszen 2021 és 2023 után harmadszor vonulhatott ki a komplett küldöttség a verseny végén, hogy átvegye a Team Trophyt!

A magyar csapat tagjai: Abonyi-Tóth Glenda, Bartalos Anna, Flück Nóra, Györffy Lili Anna, Hartmann Máté, Huszti Márton, Kammerer Kitti, Kárpáti Máté, Kovács-Seres Hunor, Kreisz Bálint, Lévai Máté, Nagy Napsugár, Nett Vivien, Pálházi Léda, Poteczin Dániel, Tóth Olivér és Varga Levente.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában