Kosárlabda

2024.07.03. 13:00

Éremszerzés esetén átússzák a Balatont

Néhány nap múlva elrajtol a 2024-es A-divíziós U20-as Európa-bajnokság Litvániában, melyen a magyar női kosárlabda-válogatott is leteheti névjegyét, sőt, az NKA Universitas Pécs nagy reménysége, Laczkó Sára kulcsszerepet vállalhat a jó szereplésben. A fiatal játékos elmondta, éremszerzés esetén átússzák a Balatont.

Móga Richárd

Forrás: wbasket.hu

A magyar U20-as női kosárlabda-válogatott közvetlen felkészülése május végén kezdődött a közelgő kontinenstornára. Tursics Krisztián alakulata nyolc felkészülési mérkőzést vívott, két-két alkalommal Lengyelországgal, Portugáliával, Szlovéniával és Horvátországgal.

Éremszerzés esetén még nagy feladat vár a magyar lányokra.
Éremszerzés esetén még nagy feladat vár a magyar lányokra.
Forrás: wbasket.hu

– A felkészülésünk meglehetősen nehézkesen indult, hiszen volt, aki sérüléssel bajlódott, míg többen egyetemi vizsgák vagy érettségi miatt kényszerültek kihagyni napokat a felkészülés folyamán – nyilatkozta lapunknak Laczkó Sára. – A nehézségek ellenére hétről hétre egyre jobban fel tudtuk venni a megfelelő ritmust, és fejlődni a játék különböző elemeiben. Természetesen mindig van mit kijavítani, de összességében egy sikeres felkészülést tudhatunk magunk mögött.

A lebonyolítás a korábbi évekhez képest változatlan, a csoportkört követően mind a tizenhat gárda a nyolcaddöntőben folytatja. A válogatottak a csoportban megszerzett pozíciójuk alapján játszanak keresztbe. A mieink kezdetben Szerbia, Németország és Izrael ellen bizonyíthatnak, keresztáguk pedig a C-csoport (Lengyelország, Olaszország, Törökország, Finnország).

– Legfőbb célunk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és csapatként együttműködve minél több meccsen győztesként hagyjuk el a parkettet – fogalmazott Laczkó. – A mezőnyben nagyon sok csapat közel azonos játékerőt képvisel, így nagyon izgalmas és kiélezett párharcokra számítok. Azon dolgozunk, hogy minél több mérkőzést a saját javunkra tudjunk majd fordítani.

Az NKA Universtias Pécs kosárlabdázója megígérte, hogy ha a válogatottnak sikerülne érmet szereznie a július 14-ig tartó kontinenstornán, akkor az egész csapattal átússzák a Balatont.

A magyar válogatott csoportmérkőzései: Magyarország–Izrael, (07.06., 12.00), Németország–Magyarország, (07.07., 14.30), Magyarország–Szerbia, (07.09., 19.30).

A magyar 12 fős válogatott kerete a 2024-es U20-as Európa-bajnokságon: Aho Tyra, Baa Dominika, Bajzáth Lili, Gelei Karola, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Katona Boglárka, Laczkó Sára, Oláh Fruzsina, Strausz Edina, Takács Dorina és Zsámár Panna.
A stáb tagjai: Tursics Krisztián vezetőedző, Szentpali Gergő és Meszler Balázs edzők, Sebestyén Balázs erőnléti edző, Békési Ádám gyógytornász-fizioterapeuta, Vincze Viktória technikai vezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában