Tenisz

2024.07.08. 18:07

A döntőig menetelt párosban az amerikai álmot élő pécsi lány, Bartha Panna

Ezüstérmet szerzett párosban az Open Teniszvölgy pályáin rendezett hazai nemzetközi W15-ös versenyen Bartha Panna, aki még számos megmérettetésen bizonyíthat a nyár során.

Móga Richárd

Forrás: Hungarian Tennis

Fotó: Zador Peter

Amíg a legtöbb ember a nyaralását tölti, addig az Amerikában pallérozódó pécsi teniszező, Bartha Panna a rekkenő hőségben is ütőt ragad. Júniusban a nyolcaddöntő előtt ugyan búcsúzott Boszniában (Falkner 6:4, 6:0), de az elmúlt hétvégén, az Open Teniszvölgy pályáin rendezett hazai nemzetközi W15-ös versenyen sikerült maradandót alkotnia párosban, a svájci Tsygourova oldalán.

Egyéniben is sokáig jól állt a PVTC kiválóságának szénája, hiszen a legjobb harminckettő között legyűrte német riválisát (7:5, 7:5 Vanik), majd egy karnyújtásnyira volt attól, hogy bejusson a legjobb nyolc közé, de a döntő szett röviditésében ezúttal higgadtabb és pontosabb maradt huszonhat esztendős cseh ellenfele, Sevcikova (2:6, 6:4, 7:6, 7–2).

Érdekesség, hogy az egyéni döntőben nem volt magyar érdekeltség, az Open Teniszvölgyben rendezett torna bajnoka a spanyol Cristina Diaz Adrover lett, aki 6:4 1:6 6:3-ra nyert a szlovák Meri Eszter ellen.

Mindenesetre párosban vigasztalódhatott, Tsygourova pedig tökéletes társa volt. A nyolcaddöntőben a Faludi-Juhász párosnak egy gémet sem adott a duó, a negyeddöntőben és az elődöntőben pedig egyaránt rövidítés után ünnepelhetett páros. Már csak a fogadóirodák szerint is esélyesebbnek számított a fináléban a Bartha Pannával kiegészülő kettős, de a második és harmadik kiemeltet is búcsúztató cseh és szlovák játékos által alkotta duó koncentrált játékkal tornagyőztes lett (2:6, 5:7).

– A mogyoródi versenyen a páros döntőnek nagyon örültem – fogalmazott lapunknak Bartha Panna. – Az egyéni főtáblán játszottam egy színvonalas meccset egy német lánnyal, akit végül sikerült két szettben legyőznöm. A nyolc közé jutásért pedig egy három órás meccsen a rövidítésnél sajnos nem volt szerencsém. Most éppen a felnőtt Szuper Liga bajnokságban játszom, a Székesfehérvár csapatánál pedig vendégjátékosként szerepelek. A Szuper Liga döntő után a budapesti WTA verseny kvalifikációján indulhatok el, majd Szlovéniában versenyzek egy tizenötezer dolláros versenyen. Utána jön két hét pihenés, és még mielőtt visszamennék Amerikába, egy újabb szlovén megmérettetésen is szeretnék szerepelni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában