TCR World Tour

2024.06.06. 15:23

Michelisz egyik kedvenc pályája következik

Itt a folytatás. Növelné előnyét a riválisokkal szemben a TCR World Tour második szezonjában a címvédő Michelisz Norbert, aki már nagyon várja, hogy egyik kedvenc pályáján élőben is versenyezhessen.

Kvanduk Bence

Pénteken újra a Hyundai Elantra volánja mögé ül a baranyai Michelisz Norbert, hogy tökéletesen felkészítse társát a Mid-Ohio versenypálya kihívásaira, hiszen az idei rövidebb idényben minden egyes pont még nagyobb jelentőséggel bírhat a TCR World Tourban. 

Michelisz
Azcona és Michelisz megbeszélte a nyerő stratégiát
Forrás: Michelisz Norbert (Facebook)

Az összetettet ugyan vezeti a címvédő, de egy percre sem lankadhat a figyelme az Egyesült Államokban sem, főleg a legutóbbi második futam után, amelyen eltalálták az autóját, s így több pozíciót is vesztett a verseny végére az eltört felfüggesztése miatt.

A kvalifikációra is sor kerül már pénteken. Magyar idő szerint 21.55-kor gurulnak majd ki a pályára a pilóták, hogy a lehető legjobb pozíciót szerezzék meg maguknak az első futamra, illetve a sorozatban az időmérő alatt elért helyezések után is kapnak pontokat.

Az segítheti a magyar versenyzőt, hogy egyik legnagyobb riválisa, a francia Yann Ehrlacher háromhelyes rajtrács büntetést kapott erre a hétvégére, mivel őt találták hibásnak a Michelisszel történt ütközésben a legutóbbi futamon.

Michelisz kedveli a pályát

– A következő állomás Mid-Ohio ezen a hétvégén – osztotta meg követőivel Michelisz. – Ismerem a pályát még a szimulátoros korszakomból, amikor az egyik kedvencem volt, de az már nagyon régen volt, nem emlékszem jól az összes kanyarra. Mivel kedvelem a pályát, alig várom, hogy élőben is kipróbáljam.

A szombati program

1. futam: 14.00 (Sport2).
2. futam: 23.15 (Sport2).

Az összetett élmezőnye 4 verseny után

  1. Michelisz Norbert (Hyundai) 97 pont, 
  2. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk&Co) 86, 
  3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk&Co) 82, 
  4. Néstor Girolami (argentin, Hyundai) 82, 
  5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 77.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában