Labdarúgás

2024.06.06. 10:09

A pécsi Gyakorlóé a legjobb csapat

Kvanduk Bence

Forrás: PTE

Parádés teljesítménnyel képviselte Baranyát a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda III. korcsoportos labdarúgócsapata a Diákolimpia országos döntőjében.

A csoportmeccsek során a székesfehérváriakat 3–2-re, a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolát 6–0-ra verték a pécsiek kezdésként. Ez után a miskolci vetélytársakkal egy 3–3-as fordulatos döntetlennel következett, majd a Nyíregyháza elleni 4–2-es siker zárta ezt a szakaszt.

A keresztjáték során a Szolnok és a Kaposvár jött szembe. Előbbit 3–0-ra, utóbbit 2–0-ra verték a gyakorolósok.

A fináléban végül a Biatorbágyi Általános Iskola csapatával kellett megharcolni az aranyért. A mérkőzésen egyetlen gól esett, amit a pécsiek szereztek, így felértek a csúcsra az ország 20 legjobb csapata közt.

Persze a bajnokot a különdíjak sem kerülték el, Wéber Balázs a torna gólkirályai közt volt, míg Telek István a felkészítő munkájáért kapott elismerést.
A torna gólkirálya: Wéber Balázs.

A bajnokcsapat testnevelő edzője: Telek István.

A csapat tagjai: Anka Gergely, Csiba Máté, Győri Ádám, Kádár Bence, Kovács Tamás, Marosvölgyi Barna, Simai Milán, Udvarácz András, Vincellér Gergő, Wéber Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában