Labdarúgás

2024.05.29. 18:17

Megkapta az esélyt a Haladás, így elveszthette a PTE-PEAC

Kvanduk Bence

Forrás: MW

Szorosan összefonódott az NB III. Dél-nyugati csoportjában a 13. helyen végző PTE-PEAC, illetve az NB II.-ben bennmaradó, ugyanakkor licencet nem kapó Szombathelyi Haladás sorsa. 

A legrosszabb tizenharmadikként végző pécsiek abban reménykedtek, ha csak a megyében folytathatja a Hali emiatt, akkor ők vehetik át a helyét, azaz csak a harmadosztályú csoportok utolsó három helyezettje esik ki. Azonban most úgy tűnik, a Magyar Labdarúgó-szövetség részben megkegyelmezett a zöld-fehéreknek.

Ugyan a másodosztályra nem kapott indulási engedélyt a Szombathely, az NB III.-ra megelőlegezte neki később a licencet. Egy feltételt viszont még mindig szabtak a vezeték. Legkésőbb 2024. június 5-én 12 óráig igazolnia kell a NAV és Önkormányzati-helyi adóigazolások megküldésével, hogy nincs köztartozása. Ellenkező esetben az MLSZ Versenybizottsága a Szombathelyi Haladás nevezési kérelmét el fogja utasítani.

Így még a PEAC reménycsillaga nem hunyt ki teljesen, de még mindig kérdés, hogy neutroncsillaggá vagy fekete lyukká változik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában