Labdarúgás

2023.08.26. 09:30

Sokan pályáznak a végső sikerre: minden eddiginél izgalmasabb idény jöhet

Móga Richárd

Fotó: Hüvösi Csaba

Az elmúlt években nem gyűlt össze ilyen erős mezőny az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei II.-es bajnokságban, így egy nagyon izgalmas, kemény szezon elé nézünk. Nem lehet biztosra tudni, hogy melyik együttesnél hogyan telt a felkészülési időszak, de a pontvadászat előtt kijelenthető, hogy többen is pályáznak a bajnoki aranyéremre. 

Az egyik legfőbb esélyes természetesen a címvédő Ócsárd. Az elmúlt idényben Sütő László legénysége toronymagasan vitte a prímet: tizenkilenc győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel zárt a csapat. Az idei kiírásban már útjára indult a labda a településen, méghozzá a MOL Magyar Kupa keretein belül, de azt a Dunaföldvár elleni meccset inkább felednék a drukkerek (0–8). Igaz, a tolnai klub két osztállyal feljebb vitézkedik, sokkal rutinosabb spílerekkel. 

A Himesháza és a Töttös már az elmúlt idényben is próbált borsot törni az ellenfelek orra alá, és akkor még nem beszéltünk azokról, akik a 2022/23-as szezonban még egy magasabb osztályban szerepeltek. Így komoly esélyekkel száll harcba a Kétújfalu, a Sellye, valamint a Szederkény is. 

Sőt, kíváncsian várják sokan, hogy a Boda és a Diana mire lesz képes együtt, illetve a harmadosztályt megnyerő PTE-PEAC III. és a Szajk képes lesz-e nagy vadakat ejteni. 

A nyitóforduló talán legjobban várt meccse a Himesháza harkányi vendégjátéka. A két alakulat nagyon jó kis meccseket játszott egymással a tavalyi évben, a tabellán pedig csak hét pont volt a különbség. Mindenesetre a Boda-Diana–Kétújfalu, valamint a Szajk–Sellye összecsapás is ígéretesnek ígérkezik. 

Hétvégi mérkőzések: Véménd KSE–Sport36 Komlói Bányász II., Gyógyfürdő Harkány–Himesháza KSE, Közműépker Lánycsók SE–GSH Töttös SE, Kaitz Agro Somberek SK–DDC Focivilág Beremend, Szajki SE–Sellye VSK, Boda-Diana SE–Kétújfalui SE.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában