A Pius Gimnázium története

5 órája

Könyvbemutató a pécsi jezsuita Pius Gimnázium történetéről

A jelen és a jövő tanárai is fontos tanulságokat meríthetnek Somodi Imre kötetéből. A könyvbemutatóra az egyetemen kerül sor, ráadásul egy, a jezsuiták számára kedves teremben.

Tóth Dávid

Könyvbemutatóra invitálja az érdeklődőket a Jezsuita Kiadó a Pécsi Tudományegyetemre, október 21-én 16 órától. A pécsi jezsuita Pius Gimnázium történetét bemutató kötet a PTE-hez ezer szállal kötődő Somodi Imre tollából származik, és az eddigi leírásokhoz képest jóval bővebben, átfogóbban mutatja be az iskola történetét. 

A könyvbemutató alkalmával többen is köszöntőt mondanak.
A könyvbemutatón maga a szerző is köszöntőt mond, ezt követően pedig az első példányok megvételére is lesz lehetőség.

A bemutatóra - stílusosan - az egykori jezsuita gimnázium dísztermében, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Vargha Damján Konferenciatermébe kerül sor. Lehetőség lesz a köszöntőket követően a könyv első példányainak, valamint a Jezsuita Kiadó rendtörténeti kiadványainak és újdonságainak a helyszínen történő kedvezményes megvásárlására is.

A pécsi jezusita Pius Gimnázium egy fontos pont a pécsi jezsuiták történelmében és kultúrájában, Somodi Imre pedig méltó emléket állít kötetében a hajdani gimnázium mindennapjainak.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában