Sírkamrák

2 órája

Egy órára mélyen visszarepülhetünk a történelembe

Pécs történelme igen gazdag, a belváros pedig igazi kincseket rejt. Október 13-án is lehetőségünk nyílik az ókeresztény sírkamrákat idegenvezető segítségével megismerni.

Jusztin Levente

A pécsi belváros központjában, a világörökségi helyszínek között a látogatók egy ősi világba, Pécs római kori elődjébe, Sopianae-ba léphetünk be október 13-án is idegenvezetéssel együtt. Itt találhatók a 2000 óta UNESCO világörökség részét képező, hungarikummá nyilvánított, IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák. 

Az ókeresztény sírépítmények tucatnyi föld alatti sírkamrája több mint 1600 évig rejtőzött a felszín alatt. Egyedülálló föld alatti világ tárul a látogatók elé, akik különböző alaprajzú sírkamrák és sírépítmények között barangolhatnak. Néhány sírkamra falait festmények díszítik, belső tereiket bibliai jelenetek és ókeresztény szimbólumok ékesítik, ami még különlegesebbé és egyetemes kulturális értékűvé teszi ezeket az emlékeket.

Indulás: Cella Septichora Látogatóközpont, Pécs Szent István tér, 13 órakor. Az idegenvezetés a belépőjeggyel rendelkező látogatók részére 1200 forint/fő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában