Szórakozás

2024.09.05. 21:30

Pénteken startol a Sváb Zenei Hétvége Villányban

Mohay Réka

Szeptember 6-7. között zajlik Villányban a IX. Sváb Zenei Hétvége. A két nap folyamán számos sváb hagyományőrző együttes lép fel, emellett a szervezők gyerekjátékokkal, szórakoztató feladatokkal is készülnek a legifjabb résztvevők számára.

sváb zenei hétvége Villányban
Kulturális élményt és szórakozást ígér a IX. Sváb Zenei Hétvége Villányban szeptember 6-7. között
Forrás: Sváb Zenei Hétvége Villányban Facebook-oldala

Péntek délután 17.45-kor áll színpadra az első fellépő csapat, a Haraszti Fiatal Svábok, akiket az Edelweiss Senior Tánccsoport, az alsógallai táncosok, illetve a Die Bergländer Buam & Lausbuben követ.

Szombaton 16.30-tól az Edelweiss felnőtt táncosai, az aradi sváb táncosok, a nemesnádudvari, illetve a szigetújfalui hagyományőrzők, majd az UnterRock és a Troglauer együttesek követik. A zenés rendezvény egészen éjszakába nyúlóan tart, az UnterRock zenekar még hajnali fél egykor is hangszert ragad a fesztivál zárásaként.

A rendezvény zavartalansága érdekében szeptember 6-án 12 órától szeptember 8-án 12 óráig a Szent István utca egyirányúsítva lesz a Baross Gábor utca felől a Damjanich utca irányába, valamint „Megállni tilos” táblákat helyeznek ki az Ady fasor mindkét oldalán, a Rákóczi utca elején és a Szent István utcában, a Baross u. felől nézve a menetirány szerinti jobb oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában