Nincs megállás

2024.09.15. 18:30

Folynak a munkálatok az Egyetemi Levéltár épületén

Czeczon Enikő

Egy csodás műemlék épület ad otthont a PTE Egyetemi Levéltárnak. A pécsi Mátyás király utca 15. szám alatt található intézmény földszintje 1743-ban, míg emelete 1782-ben épült. Ez is oka annak, hogy a létesítmény rekonstrukcióra szorul, amely az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány finanszírozásának köszönhetően új lendületet vett még idén májusban, és jelenleg is folynak az épületen a munkálatok. A folyamatot a levéltári kollégák és a kivitelező mellett a PTE Kancellária koordinálja. 

A létesítmény teljes felújítására négy év áll rendelkezésre, amelyről Lengvári István, a PTE Egyetemi Levéltár igazgatója nyilatkozott az egyetemi magazinnak. Már a nyár elején megkezdődtek a konkrét kivitelezési munkálatok, amelyek szeptemberben várhatóan be is fejeződnek. Mint a beszámolóban írják a korábbi hibás, letöredezett, beázó vakolat helyett egy modern anyagokból, a műemléki előírásoknak megfelelő vakolás történt, amely hozzájárul ahhoz, hogy az épület kevésbé vizesedjen. Az épületen a vakolás és festés mellett pedig bádogos munkák is zajlanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában