Marsalkó 70

2024.08.21. 13:05

Augusztus 23-án nyílik a jubileumi tárlat, melyet közös koccintás követ

Augusztus 23-án, pénteken 19 órakor nyílik meg Marsalkó Péter fotóművész jubileumi életmű-kiállítása a Nick Galériában, amelyet 70. születésnapja alkalmából láthat a közönség. A „Marsalkó 70” tárlat szeptember 21-ig lesz megtekinthető a Király utcai galériában.

Mohay Réka

Marsalkó Péter fotográfus munkáiból a közelmúltban nyílt látványos, szabadtéri tárlat „Töredék” címmel a pécsi székesegyház és a Magtár Kávézó közelében. Az itt kiállított bissei portrék 1984-ben készültek, s a vándorló apostolszobrok és a dóm kontextusába emelve új, szakralitásba hajló jelentésréteggel gazdagodva állítanak emléket egy letűnt kornak és a vidéki emberek által képviselt, egyre inkább háttérbe szoruló, hagyományos értékrendnek. A „Töredék” egyúttal fel is vezeti az augusztus 23-ától látogatható „Marsalkó 70” tárlatot, amelyet F. Kovács Attila Kossuth- és Balázs Béla-díjas építész, látványtervező, az MMA levelező tagja nyit meg 19 órakor a Nick Galériában (Király utca 1.). 
Ezt követően nem szokványos kiegészítő programra kerül sor. 

Marsalkó 70: Augusztus 23-án nyílik a kiállítás
Marsalkó 70: Augusztus 23-án nyílik a kiállítás

A „Marsalkó 70” megnyitóját rendhagyó koccintás követi

A fényképész ugyanis mindenkit, akiről valaha fotót készített, nagyszabású, közös koccintásra vár 70. születésnapját és 50 éves fotográfusi pályafutását megünnepelendő.
– Szívesen koccintanék mindazokkal, akiket az elmúlt 50 év során lefotóztam, s természetesen mindenki mással, aki szívesen csatlakozna – fogalmazott Marsalkó Péter, aki a felhívást közösségi oldalán is megosztotta.

Hozzatok pezsgőt, poharat, és a Széchenyi tér közepén találkozzunk egy hatalmas koccintásra és közös fotóra, augusztus 23-án, 20 órakor!

 – biztat a fotográfus.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában