Vasárnapi filmnézés

2024.08.11. 09:48

Jojo Nyuszi is ellátogat a Pirogránit Udvarba

Elérkezett egy újabb vasárnap, ami azt jelenti, hogy kertmozi a Pirogránit Udvarban. Augusztus 11-én a Jojo Nyuszi című alkotást élvezhetik a nézők a csillagos ég alatt este 9 órától.

Czeczon Enikő

Fotó: Laszlo Vegh

A történet a második világháború idején játszódik. A tízéves Johannes Jojo Betzler csatlakozik a Hitlerjugendhez. A fiú ártatlan, de erősen fanatikus, köszönhetően annak is, hogy legjobb képzeletbeli barátja maga Adolf Hitler. Egy nap ráébred, hogy édesanyja, Rosie egy tizenéves zsidó lányt rejteget az emeleti szobában, a fal mögött.  

A film rendezője Taika Waititi új-zélandi származású direktor, aki egyben színész és humorista is, így ettől az alkotástól sem áll messze a jókedv és a nevetés, de számos megrázó drámai pillanatot is tartogat. 

A film 2020-ban az Oscar-gálán elnyerte a legjobb adaptált forgatókönyvért járó díjat, amihez a szkriptet szintén maga a rendező készítette.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában