Programajánló

2024.07.10. 18:30

Ír népzene lesz a sláger hétvégén Orfűn

Jusztin Levente

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sergio Photone

Július 12-én indul a nyolcadik alkalommal megrendezett Sziget Zenéje az Orfűi Malmoknál. A rendezvény az ír zene és tánc kedvelőit csábítja egy hétvégére a malmokhoz, 2017 óta folyamatosan. Az eseményre érkező és fellépő zenészek Európa minden egyes részéről jönnek, de évek óta az a mag alkotja a rendezvény gerincét, akik az elmúlt évtizedben végeztek a legnagyobb ír zenei intézménynek, az Írországban található limericki Irish World Academy-nek a zenei kurzusain.

Péntek este fél hétkor nyitják meg az ír hétvégét, majd különböző koncertek után kilenckor szabad örömzenélés veszi kezdetét. Szombaton és vasárnap délelőtt tíz órától kezdődnek a hangszeres oktatások, ahol a hegedű, az ír dob, furulya és a fuvola mellett énektanulásra is nyílik lehetőség. A szombati napot még egy zenés túra is színesíti, hét órakor egy újabb koncert, majd fél kilenctől ír táncház várja az érdeklődőket. A hétvégi ír napokon minden este örömzenéléssel zárul, hogy mindenki felszabadultan élvezhesse a sziget zenéjének lendületét és hangulatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában