Nagy találkozás

2024.07.28. 12:06

Ha a rajzfilm a szerelmed, itt a helyed!

Negyvenöt éves a pécsi rajzfilmkészítés – a szép jubileumot méltóképpen szeretnék megünnepelni.

Bama.hu

Augusztus 23-án nyílik egy egészen különleges kiállítás a pécsi Zsolnay Negyedben: a tárlat ugyanis nem csak bemutatja az animáció helyi történetét, hanem ezt egybeköti egy „nagy találkozással” is. Ahogy a szervezők fogalmaztak: „Ha dolgoztál vagy ha szüleid dolgoztak a pécsi stúdióban és Te sokat időztél velük ott, akkor szeretettel várunk 2024. augusztus 23-án egy találkozásra! Idézzük fel a stúdióban töltött időszakot, hozd magaddal emlékeidet, esetleg olyan relikviát, amit érdemesnek tartasz megmutatni!”

Pécsett már az 1970-es évek elején elindult Varga Csaba vezetésével az animációs filmkészítés, az akkor még amatőr Yxilon Filmstúdió keretében. A profi filmgyártás Pécsett 1979 óta működik napjainkig. A rajzfilmstúdió először, mint a Pannónia Filmstúdió Pécsi Műterme, majd 1990-től, mint Funny Film Kft., majd 2013-tól Cartoon Garage Kft. magáncégként készít animációs filmeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában