Ajánló

2024.07.21. 12:00

A filmek szerelmesei több moziban is hűsölhetnek Pécsen

Hamarosan nyári szünetre megy a pécsi Apolló Mozi. A nagyobb leállásig azonban még a belvárosi hűs moziban élvezhetjük a jobbnál jobb filmeket. De nem kell szomorkodni azoknak sem, akik július végén és augusztusban is moziznának, hiszen az Uránia Mozi és a Cinema City is várja a filmek szerelmeseit.

Czeczon Enikő

Forrás: Shutterstock

A filmezés szerelmesei három moziból is választhatnak Pécsen, sőt kertmozik is várják az érdeklődőket. Utóbbira példa a Pirogránit Kertmozi, ahol klasszikus alkotásokat is a nagyvászonra tűznek.

filmek szerelmesei, Apolló Mozi, Pécs
Nyári szünetre megy az Apolló Mozi, de a filmek szerelmesei még pár napig élvezhetik a hűs termekben a jobbnál-jobb alkotásokat
Fotó: Laufer László

Egy francia mozival szinte sose lőhetnek mellé a filmek szerelmesei

Az Apolló Mozi kínálatát nézve, mindenképp meg kell említenünk azt a két francia vígjátékot, amik műsoron vannak. Ezek az alkotások a Mindenütt férfi és az Utazás válás ellen címet viselik. Hogyha frankofón országban született egy film, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy jól választottunk. Ugyan vígjátéknak van feltüntetve mindkét mozi, de tudjuk, hogy a francia nemzet szereti kissé keserédessé tenni viccesnek eladott alkotásait.

Amikor a vécétakarítást is mosolyogva nézed

Volt szerencsénk megnézni Wim Wenders új filmjét, amely a Tökéletes napok címet viseli. Egy jó barát ajánlotta figyelmünkbe, aki annyit mondott, hogy ez egy gyönyörű alkotás. Hogyha valaki egy filmet így jellemez, akkor rögtön arra gondolunk, hogy biztosan egy sírós este vár ránk. Ennek ellenére megnéztük, és igazából nagyon nehéz szavakba foglalni, hogy ez az alkotás hogyan is szép. Egy férfiról szól, aki Tokió nyilvános vécéit takarítja. Ez a tevékenység még sosem volt ilyen gyönyörű. Érzel némi szomorúságot a film közben, de nem sírsz, hanem végig mosolyogva nézed. 

Borzongani a moziban

Az emberek ijesztgetése nem egyszerű műfaj. Mindig bizakodunk, de egy horrormozizás után ritkán ejtjük ki a szánkon, hogy „na, erre érdemes volt beülni”. Azért csüggedni nem kell, mert egy évben egyszer, ne talán kétszer szokott jó horrorfilm a mozikba kerülni. Ilyen például az Amikor a gonosz leselkedik, amiről sokáig rebesgették azt, hogy a magyar filmszínházak nem fogják vetíteni, azonban az argentin-amerikai film meghódította hazánkat is. Eddigi nézői vélemények alapkán ez egy jó horror. Van, aki az egekig magasztalja, van, aki kicsit kritikusabban azt mondja róla, hogy alapvetően jó, de azért vannak buktatói. Az azonban biztos, hogy egy nyári borzongásnak tökéletes. 

Amit nem biztos, hogy moziban kell látni

Vannak alkotások, amelyeket előzetessel jól el lehet adni, aztán csalódottan távozunk a moziból. A legrosszabb pedig az, amikor azt nyilatkozzák, hogy jót nevettünk a filmen, pedig nem is vígjátékról van szó. Sokan ezen a véleményen vannak Kevin Costner grandiózusnak ígért filmjével kapcsolatban, ami a Horizont: Egy amerikai eposz címet viseli. Pedig kellett volna már egy jó western, de a vélemények alapján, lehet jobban járunk, ha kivárjuk az online megjelenést. De lebeszélni nem akarunk senkit, hogy moziban nézze meg, mert biztos lesz olyan ember, akinek elnyeri a tetszését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában