Nyári program

2024.06.28. 08:20

Az Égervölgye Színkör színjátszó tábort szervez fiataloknak

A magyaregregyi Égervölgye Színkör színjátszó tábort szervez az amatőr színjátszás szerelmeseinek. A júliusban megrendezett nyári napközis foglalkozásokra általános iskolástól az érettségizett fiatalokig bezárólag lehet jelentkezni. Az Égervölgye Színkör bármely településről várja az érdeklődőket.

Mohay Réka

Az Égervölgye Színkör, mely Magyaregregyen alakult 2022-ben, idén nyáron saját tábor rendezésével kívánja népszerűsíteni az amatőr színjátszást. A programot a szervezők Álarcos nyár névvel illették. A július 22 és 26 között, reggel 9 és délután 5 között a magyaregregyi Arnold-házban megtartott napközis foglalkozásokra szeretettel várják a 9 és 19 év közötti gyerekek és fiatalok jelentkezését. Nem csak helyi fiatalokra számítanak, hanem a környékbeli falvakból, városokból is érkező, színjátszás iránt érdeklődőkre. A táborban minden nap meleg ebédet biztosítanak az érkezőknek.

Égervölgye Színkör, Glock Ákos, Magyaregregy
A magyaregregyi Égervölgye Színkör többek között a SzázxSzép Folklór Fesztivál során is fellépett Szászváron
Fotó: Égervölgye Színkör / Forrás: Facebook

A nyári színjátszó tábor során játékos feladatok mellett szituációs gyakorlatok, beszédtechnika, hang és beszéd, valamint kiejtés gyakorlatok, jelmeztervezés, interaktív játékok sokasága várja az érdeklődőket. Mindemellett Glock Ákostól, a Magyaregregyi Hagyományőrző Tánccsoport vezetőjétől alap néptánclépéseket is elsajátíthatnak a fiatalok. 

A fiatalok kipróbálhatják magukat például hírolvasóként, vagy éppen időjárás-bemondóként is.
A tábor hetében egy mesejátékot tanulhatnak meg a résztvevők, A csillagszemű juhász címmel, melyet elő is adnak majd a közönségnek július 26-án 19 órakor, a magyaregregyi Arnold-házban. 

Az utolsó este tábortűz melletti sütögetéssel egybekötött záróbuli során vehetnek búcsút egymástól a résztvevők, amelyre várják a szülőket is.
Jelentkezni július 14-én, vasárnap éjfélig lehet a szervezők telefonszámán, illetve az [email protected] címen.


Az Égervölgye Színkör már korábban is szervezett színjátszó programot

Mint arról hírt adtunk, az Égervölgye Színkör közreműködésével zajlott a közelmúltban a II. Egregyi süteményverseny, amelyet amatőr színházi előadások kísértek. Az eseményen a helyi és környékbeli amatőr színjátszó csoportok léptek fel, köztük a házigadza, a magyaregregyi Égervölgye Színkör, illetve  a Szászvári MOZAIK Színjátszó csoport és a Kodály Zoltán Gimnázium hetedik-nyolcadik osztályos diákjainak csoportja, a „Kodály Kicsik”. A szervezők ezáltal is lehetőséget kívántak teremteni a csoportoknak a bemutatkozásra.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában