Komlóverzum

2024.06.26. 21:00

A Múzeumok Éjszakáján a dínókhoz is eljutottak az érdeklődők

Június 22-én Komlón egész napos programsorozatra invitálta az érdeklődőket a Komlóverzum. A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretén belül még este is a dinoszauruszokat csodálhatták a látogatók.

Jusztin Levente

Fotó: Laufer László

A megújult látogatótér ilyen formájában először adott otthont a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatnak, ami hat órakor indult. Az első egy órában a természettudományi gyűjteménybe pillanthattak be a nézők, megismerkedhettek a múzeumban zajló egyéb munkálatokkal és műhelytitkokkal is. Ezalatt egy kakukktojás-kereső játék is elindult, ezt követte egy múzeumi nyomozójáték is, ahol 3-4 fős csapatokra várt különféle feladat a kiállítótér ismeretanyagával kapcsolatban.

A gyűjtemények és a játékok mellett információkat tudhattak meg az idén hetven éves épületről és a felújítási folyamatokról. A színes programban helyet kapott a HatChor énekegyüttes is, késő este pedig zseblámpás tárlatvezetésen vehettek részt a látogatók este 11 óráig, amit Dr. Henn Tamás gyűjteményvezető vezetett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában