Útlezárásokra is számítani kell

2024.02.06. 14:40

Kolbásztöltőkkel telik meg a Sportközpont szombaton

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Gőzerővel zajlik a készülődés 13. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválra, amelyet most szombaton, február 10-én tartanak, a hagyományoknak megfelelően a Sportközpontban. Idén nyolcvan csapat méri majd össze tudását a térség legnagyobb gasztronómiai ünnepén, amelynek egyik újdonsága, hogy a környék őstermelői és kézművesei is bemutatkoznak a rendezvényen, vásárlási lehetőséget is biztosítva. 

A komlói, és környékbeli baráti társaságok, munkahelyi közösségek csapatai mellett egykori bányásztelepülések is - Várpalota, Pusztavacs és Szászvár - is képviseltetik magukat, illetve érkeznek versenyzők Németországból, Horvátországból, Franciaországból, Szlovákiából és Kárpátaljáról is.

A fesztivál fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter, a rendezvény ünnepélyes megnyitóját 10 órakor tartják, ezt követően indulhat a munka az asztaloknál. Az elkészült kolbászokból a mintákat délben kell a zsűrinek leadni, az erdeményhirdetésre 17 órakor kerül sor. 

A jó hangulatról a Perfect Slágerzenekar, a Wery-Take Retró Band és DJ Dominique gondoskodik, illetve tombolasorsolások is színesítik a programot.

 Az önkormányzat hirdetménye szerint a rendezvény miatt február 8-án, csütörtökön 19 órától február 12-én délig az Eszperantó téri kisparkolót lezárják, és ugyanígy február 10-én, szombaton 6-tól 23 óráig a Sportközpont előtti útszakaszt a Béke Hotel parkoló bejáratát követően a Bem utca kereszteződésééig. A rendezvény napján továbbá, a  programok ideje alatt Városház tér 3. előtti útszakaszon a parkolóhelyeket is részlegesen lezárják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában