Fejlesztés

2 órája

Rég várt beruházások kezdődnek a városban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában több vármegyénket érintő útfelújítás is folyamatban van. Siklós vonatkozásában is rég várt útfelújítások kezdődnek ebben az időszakban.

Tóth Viktória

A TOP-Plusz keretében újul meg például a Baross Gábor utca kórháztól Postaszállásig tartó szakasza, valamint a Széchenyi utcának a Szegfű utcától az elkerülő útig, a villányi csomópontig tartó szakasza is. Az útfelújítással kapcsolatos beruházás, - melynek értéke megközelíti a 600 millió forintot - ünnepélyes nyitórendezvényét a közelmúltban tartották a városban, ahol Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Hesz Gáborral, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési és felújítási igazgatója is részt vett, beszámolt a projekt részleteiről.

útfelújítás, Riegl Gábor
Riegl Gábor polgármester az útfelújítással kapcsolatos nyitórendezvényen
Fotó: Siklós Önkormányzat

Mint arról Riegl Gábor polgármester tájékoztatta hírportálunkat, a beruházás eredményeként a szóban forgó területeken javul az út szolgáltatási színvonala, s ezzel arányosan nő a forgalombiztonság is. Mely biztosítja a térségi központ, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények és turisztikai látványosságok biztonságosabb és kényelmesebb elérését, megközelítését.

Az útfelújítások részletei

A  Magyar Közút Nonprofit Zrt. kapcsolódó közleményéből pedig kiderül, hogy lokális javításokkal, pályaszerkezet cserékkel, méretezett burkolaterősítéssel történik a felújítás. Az út mellett található vízelvezető rendszert, átereszeket, valamint a szakaszon található hidat is felújítják. A szakaszokon 4 kiépített autóbuszöböl, valamint a függőleges és vízszintes forgalomtechnikai jelzések felújítása is a projekt része. A munkálatok várhatóan 4 hónapot vesznek majd igénybe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában