Már igényelhető a tűzifa

2 órája

Idén is számíthatnak a város segítségére a rászoruló mohácsiak

Az elmúlt esztendőkben rendre több száz mohácsi kapott hozzájárulást az önkormányzattól a téli tüzelő beszerzéséhez. A rászorulók idén is számíthatnak a város segítségére.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Lang Róbert

Ugyan az állami tűzifa-pályázaton idén is csak az ötezer főnél kisebb települések vehettek részt, így Mohács nem, a város önkormányzata azonban idén is mintegy tízmillió forintot fordít a rászorulók támogatására.

Az elmúlt években hasonló nagyságú keretet fordítottak erre a célra, amelyből rendre több több száz család részesedett, s várhatóan ezen a télen is hozzávetőlegesen ennyien kaphatnak majd segítséget a tüzelő beszerzéséhez.

Az igényeket az erre rendszeresített formanyomtatványon (a szükséges dokumentumokkal együtt( október 31-ig a Mohács Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál lehet benyújtani (Eötvös utca 6.).

Egy háztartásban csak egy személynek állapítható meg a támogatás. Az egy főre jutó havi jövedelemnek családban 42.750 forint alatt, egyedül élők esetében 57.000 forint alatt kell lennie. Ezen felül jogosultsági feltétel az is, miszerint a háztartásban élők a szociális törvény szerinti vagyonnal nem rendelkeznek.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a szociális célú tűzifát a városgazdálkodási vállalat Szélső utcai telephelyén adják át az arra jogosultaknak. Ez szervezetten, ütemezetten zajlik majd, ezért ezért arra kérik az igénylőket, hogy a konkrét időpont egyeztetés érdekében telefonos elérhetőségüket is adják meg.

Az igénylőknél helyszíni ellenőrzést is végezhetnek

A korábbi esztendők tapasztalatai alapján erre szükség is lehet: több esetben kiderült ugyanis, hogy bár a beadott papírok alapján valaki jogosult volt az „ingyen" tüzelőre, azonban mégsem került jó helyre a segítség. Megesett, hogy valaki egyszerűen eladta a fát, de az is, hogy olyanok kérték a támogatást, akik nem is fával, hanem gázzal fűtötték a lakásukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában