Feledékenység

2 órája

Mit hagynak a taxiban Pécsen az utasok? Bizarr és kínos történetekből sincs hiány

Pécsen az egyetemi élet és a gyakori rendezvények viszonylag élénk taxis forgalomhoz vezetnek. A sofőrök élete azonban nem csupa móka, gyakran furcsa helyzetekbe keverednek. Cikkünkben azt mutatjuk be, mit hagynak a taxiban leggyakrabban az utasok. A kutatás során bizarr és szokatlan történetekkel is találkoztunk.

Mohay Réka

Pécsi sofőrök beszámolóiból megtudtunk egyet s mást arról, mit hagynak a taxiban utasaik a leggyakrabban, de furcsa ritkaságokról is meséltek. 

mit hagynak a taxiban az utasok Pécsen?
Pécsi taxisofőrök beszámolóiból csemegézünk arra vonatkozóan, mit hagynak a taxiban az utasok? Képünk illusztráció.
Fotó: Csapó Balázs / Forrás: MW
  • A leggyakrabban emlegetett tárgy a mobiltelefon volt, ebből egyes sofőrök már kisebb gyűjteménnyel rendelkeznek, amit mindig visznek magukkal, hátha egyszer előkerülnek a gazdáik. Sokan persze rögtön jelentkeznek telefonjukért, van, aki még pénzjutalmat is ajánlott a hazaszállításért. Az egyébként biztonságot jelentő képernyőzárak korában a megtalálók már nem tudják kikeresni az „anya” vagy egyéb hozzátartozók névjegyét, így ha nem derül ki azonnal, kihez tartozott a készülék, akkor az utasnak kell utánajárni.
  • Akadtak bőröndök, táskák is, amelyek a csomagtartóban felejtődtek, illetve a bevásárlás során megtömött szatyrokból is gurultak ki élelmiszerek, amelyeket a taxis csak később vett észre az ülések alatt.
  • Az egyik legbizarrabb tárgy azonban, amelyről tudomást szereztünk a protézis volt. Egyik sofőr azt mesélte, nála kétszer is hagytak ilyesmit, egyszer alsó, máskor felső fogsort. Máig nem érti, hogyan történhetett mindez, a tulajdonosok mindenesetre azóta sem jelentkeztek.
  • A taxiban hagyott furcsa tárgyak között akad még női alsónemű is – igen, volt, amikor egy-egy szenvedélyesre sikerült utazást követően maradt ilyesmi a hátsó ülésen, de a biztonságos intim együttlét különböző kellékei is megjelentek az autóban hátrahagyva. 

A sofőrök csak a fejüket csóválják: a meglepetések ebben a szakmában elkerülhetetlenek, főleg a péntek és szombat éjjeli órákban.

Néhány utas feledékenység helyett inkább túlbuzgó: az egyetemisták, különösen a külföldiek, hajlamosak túlzottan optimistán felmérni az autóban rendelkezésre álló helyet. Akadt rá példa, hogy heten-nyolcan akartak bepréselődni a négy utas szállítására alkalmas taxiba, mondván, „majd valaki guggol”.

Mit hagynak a taxiban Pécsen? – Sajnos gyakran az alkohol írja a forgatókönyvet

Végül elérkezünk ahhoz a megkerülhetetlen tapasztalathoz, amelyről minden taxis tud mesélni: a túlzott alkoholfogyasztás áldozatai, akik mindenféle kellemetlen emléket hagynak maguk után. Nem kívánjuk részletezni, de a beszámolókban gyakorlatilag minden elképzelhető testnedv említésre került.

A sofőrökkel egyetértésben nem győzzük hangsúlyozni, az alkohol öl, butít és nyomorba dönt, ráadásul nem egyszerű az italos állapotból származó nyomok takarítása. Nem is beszélve arról, nem biztos, hogy megéri ilyen megalázó helyzetbe hozni magunkat, így a mértékletes fogyasztás mellett emelünk szót.

Összességében úgy tűnik, a taxizás Pécsen sem unalmas szakma, sőt, néha kifejezetten kalandos. A következő alkalommal, amikor taxiba szállunk, talán érdemes egy gyors ellenőrzést végezni indulás előtt: telefon, pénztárca, protézis... Minden megvan?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában