Könyvbemutató

2 órája

Brantner Antal, a szentlőrinci polihisztor gyógyszerész életét mutatja be új kötet

Október 25-én, pénteken 14 órakor kerül új könyv bemutatójára kerül sor a szentlőrinci városháza dísztermében. A kötet dr. Brantner Antal (1929–2006), a város egykori személyiségének állít emléket.

Mohay Réka

Az eseményt a Szentlőrinci Brantner-Koncz Műemlékház Múzeumi Működését Támogató Alapítvány és a Pécsi Egyetemi Gyógyszerészképzésért Alapítvány közösen szervezi. Az ünnepi alkalom középpontjában a „Brantner – egy polihisztor gyógyszerész” című kiadvány áll, amely részletesen bemutatja Brantner Antal életútját, munkásságát, és különleges kapcsolatát Szentlőrinccel. 

Brantner, Antal
Brantner Antal életét ismerteti az új kötet.
Forrás: Brantner-Koncz Múzeum

A gazdagon illusztrált könyv több mint száz oldalon keresztül tárja az olvasók elé az egyetemi oktató és kutató életének fontos mozzanatait, a családjáról, hitvallásáról, és a helyi közösséghez fűződő viszonyáról vallott gondolatait.

Brantner Antal életét ismerhetik meg a könyvbemutató vendégei

Az eseményen elsőként dr. Győrvári Márk, az alapítvány elnöke szólal fel és „Brantner Antal és a hely szelleme” című bevezetővel méltatja a könyvet és a város kulturális életében betöltött szerepét. Dr. Szabó László, az Alapítvány másik vezetője pedig köszönetet mond a kötet szerzőinek, akik közül többen Brantner Antal egykori barátai és kollégái voltak, így személyes emlékeken keresztül mutatják be a polihisztor gyógyszerész pályafutását.

A könyvbemutató különleges jelentőséggel bír a szentlőrinci közösség számára, hiszen a Brantner család, különösen Branter Antal, meghatározó szerepet játszott a város kulturális és közéletében. Az ő kezdeményezésükre jött létre a Brantner-Koncz Múzeumház, amely az egykori uradalmi épületben kapott helyet, és máig a helytörténeti emlékek őrzője.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az eseményre, amely remek alkalmat nyújt arra, hogy megismerjük a város egyik legjelentősebb alakját és az általa létrehozott értékeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában