Középpontban a pedagógusképzés

2024.09.05. 13:40

Tanárokat tüntettek ki a PTE Mentor Fórumán

Czeczon Enikő

Forrás: UnivPécs

Fotó: Csortos Szabolcs

Évek óta megszervezi a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központ Tanévindító Mentor Fórumát. Ez idén sem volt másképp. A rendezvény célja, hogy a tanárképzésben résztvevő vezetőtanárok, gyakorlatvezető mentortanárok, intézményvezetők tájékoztatást kapjanak a tanárképzés aktuális kérdéseiről. Az idei évben a középpontban az értékelés állt. 

A Mentor Fórumon arról is tájékoztatták a jelenlévőket, hogy a Tanárképző Központ szeptember elsejétől Pedagógusképző Központ néven működik tovább. Majd az előadásokat követően kitüntetéseket adtak át a PTE Dr. Halasy-Nagy József Aulájában.  

  • Az Év Mentortanára címet Schmidtné Varga-Zságer Ágnes, a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Óvodája mentortanára vehette át.  
  • Az Év Mentorpedagógusa elismerésben Lajtai Zsoltné Kollár Mónika a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kisgyermek Szociális Intézmények Napsugár Bölcsődéjének csecsemő- és kisgyermeknevelő gyakorlatvezető mentora részesült.  
  • Az Év Vezetőtanára Tóth Ildikó, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda 1. Számú Általános Iskolája vezetőtanára, az Év Vezetőpedagógusa pedig  Nyemcsokné Kárpáti Katalin, a PTE Illyés Gyula Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda szakvezető tanítónője lett. 
  • A PTE Tanárképző Központja idén első ízben ítélte oda az Év Szaktanára elismerést, amelyet Venczellák András, a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium szaktanára vehetett át. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában