Remek

2024.09.01. 07:00

Pár hónap van vissza, de azért új céges kocsi jár!

Titkolja a baloldali irányítású önkormányzat cége, a Pécsi Vagyonhasznosító, hogy pontosan milyen összegért vásároltak új autót a vezérigazgatónak néhány hónappal az októberben felálló közgyűlés előtt.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Havonta bruttó 1,4 millió forintot keres, valamint 70 százalékos prémiumra számíthat egy esztendeje Jedlicska Zsófia, akit a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. élére nevezett ki a baloldal tavaly nyáron, miután az előző vezérigazgató, Szabó Szilárd annyira lemondott, hogy még a várost is elhagyta. Jedlicska arról vált nevezetessé, hogy a kinevezésére összehívott közgyűlésen sem tette tiszteletét, egyszerűen nem ment el arra, hanem helyette valahol szülinapozott. 

A vezérigazgató valójában Szabó nyomdokain folytatta a tevékenységét, ám nem elégedhetett meg az előző vezér autójával, helyette ugyanis nemrég egy Skoda Octavia NX típusú, 2024 júniusában forgalomba helyezett gépjárműbe ült át. Lapunk megkereste a cégvezért, akitől sajtósán keresztül az alábbi üzenet érkezett: "a PVH Zrt. beszerzési eljárás eredményeként létrejött bérleti szerződés alapján használja a középkategóriájú és standard felszereltségű gépjármű flottáját. A flotta összetétele a mindenkori igénybevételhez, szervezeti tevékenységekhez és munkaköri feladatokhoz igazodik. A gépjárművek darabszáma az elmúlt évek során nem változott és mindig a legalacsonyabb árat tartalmazó ajánlat nyert a beszerzési eljárás során."

Ezekre nem válaszoltak

Lapunk ugyanakkor konkrétan azt kérdezte, hogy:

  • miért nem volt elegendő a korábbi gépjármű (szintén néhány éves autó) a vezérigazgatónak? 
  • Ez a beszerzés mennyiben szolgálja a PVH, közvetve pedig a városlakók érdekeit? 
  • Mennyibe került az új autó? 
  • Milyen lízingszerződést kötöttek és kivel? 
  • Pontosan milyen beszerzés alapján vásárolták meg? 
  • Az autóban milyen extrák vannak? 
  • Az autó használata magáncélra is engedélyezett? 
  • Az üzemanyag és a szervizköltségeket ki fedezi? 
  •  Hány gépjárművet használnak a cég vezetői, kinek milyen gépjármű jutott és mire használhatja?

Közérdekű adatigénylés indul

Mivel általánosságban kaptunk választ, ezért a fenti kérdéskört újra postáztuk a cégnek, egyben kértük, hogy jelöljék meg azt a jogszabályt, ami alapján megtagadhatják a válaszadást. Mivel erre sem reagáltak, ezért közérdekű adatigényléssel élünk, hogy megtudjuk, hogyan és milyen módon volt szükség az új autó beszerzésére úgy, hogy hamarosan új összetételű közgyűlés alapján várhatóan a PVH menedzsmentjében is gyökeres változások várhatóak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában