„Intézményben élve is lehet boldogságra lelni”

2024.08.21. 19:15

Megható történet: összeházasodott a Támasz Alapítvány két gondozottja

Közvetlenül a hosszú hétvége előtt a pécsi Támasz Alapítvány Ápoló Otthonának két lakója és velük együtt sok lakótárs és dolgozó izgalmas napra ébredt. Azon a napon ugyanis Indi és Dénes egymásnak hűséget fogadva, összetartozásukat megerősítve a házasság megszentelt kötelékével egybekeltek – számolt be a karitatív szervezet a közösségi oldalán.

Bama.hu

Az érzelmes bejegyzésből kiderült, hogy az esküvő előtti heteket készülődés, szervezés, tervezés, beszerzés töltötte ki a jegyespárnak, és az előkészületeket koordináló támaszos munkatársnak, Andreának. Az ifjú pár ugyanis szeretett volna osztozni a nagy örömben lakótársaikkal is, így a családias esküvői vacsorát követően igazi lakodalmas hangulat uralta a házat 

– ismertették.

Az alapítvány megfogalmazása szerint „ezt a csodás napot sok-sok fénykép őrzi majd emlékként, ahogy azt is, hogy újra bizonyságot nyert: intézményben élve is lehet boldogságra, társra, barátra, megnyugvásra lelni”.

Mint a bejegyzésben kiemelték, köszönet illeti az otthon jelenlegi és volt dolgozóin túl az alapítvány utcai szolgálatát és karbantartásban dolgozó kollégákat, akik szintén sokat tettek azért, hogy tökéletes legyen a nagy nap az ifjú pár számára.

A Támasz Alapítvány Pécs az 1990-es alapítása óta törekszik olyan megoldást találni és kínálni a hajlék hiányában élő emberek számára, amely kiutat jelenthet élethelyzetükből.

A Támasz közösségi oldalán a közelmúltban egy felhívást is közzétettek, amely szerint klienseik mindennapi ellátásához az alapítványnak jelenleg - mint fogalmaztak - „hatalmas szüksége van” női és férfi cipőkre egyaránt. „Amennyiben van felesleges, már nem használt, de jó állapotú lábbelijük, kérjük, hogy adomány formájában juttassák el a Pécs, Dugonics u. 26. sz. alatti Nappali Centrumunkba, hétfőtől vasárnapig 8-18 óra között” – olvasható a felhívásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában