A jó hangulat garantált

2024.08.08. 11:00

Újra jön az Akadálymentes Turizmus Napja

Minden év szeptemberének első szombatján tartják az Akadálymentes Turizmus Napját Orfűn. Ez idén sem lesz másképp, az idei dátum szeptember 7-e, melyre a szervezők már nagyon készülnek. Céljuk, hogy a fogyatékossággal élőket olyan élményekhez juttassák, melyeket amúgy nem, vagy csak nehezen tudnának átélni. 

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

Idén immár nyolcadik alkalommal tartják meg a fesztivált, melyről elmondható, hogy évről évre egyre népszerűbb. Az Akadálymentes Turizmus Napján, az orfűi nagytónál mindenki jól érezheti magát fogyatékossággal élőként és épként, gyerekként és felnőttként egyaránt. S aki még eddig nem tudta, most felfedezheti, hogy a sérült társaink ugyanolyan emberek mint az épek, s hogy tudunk egymásnak segíteni. 

A fogyatékossággal élők is teljes egésznek érezhetik magukat!
A fogyatékossággal élők is teljes egésznek érezhetik magukat!
Fotó: Halfpoint

A rendezvényhelyszíneken az idei évben is élmény-, sport-, kulturális- és gasztroprogramokkal készülnek. Mint arról az esemény közösségi oldalán is beszámoltak, idén is találkozhatunk majd a Junge Spatzen nevű, sváb fiatalok alkotta zenekarral, az eseményre látogat M6 Country Band is, valamint a gyerekek által igazán kedvelt Lakatos Norbert vak lufis idén is ott lesz Orfűn. Biztosan lesz még kézműves játszóház is, ahol a fogyatékossággal élők és az ép látogatók is alkothatnak. Nemes László Hangoló is nagy eséllyel műsort ad, a gyerekek nagy örömére.

Önkéntesek segíthetnek a fogyatékossággal élőknek

A fesztiválon finom falatokkal látják majd vendégül a látogatókat, többek között most is lesz szeretetbüfé, amit az orfűi önkormányzat önkéntesei szerveznek. A rendezvényre szívesen fogadják még az önkéntesek jelentkezését, ezt az [email protected] email címen lehet megtenni. Az ő feladatuk többek között a rendezvény adminisztratív tevékenységében való részvétel, emellett segédkezés az ingyenes ebédosztásban és az élményprogramok lebonyolításában, az autóparkolóban irányítás, tolmácsolás (angol, német, horvát), autóval a gáthoz és a vitorlás stéghez szállítás.

Az Akadálymentes Turizmus Napja programjairól további hírek, részletek a rendezvény közösségi oldalán olvashatóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában