Az arab észjárást ismerteti az MCC szakértője

2024.07.08. 13:40

Keleti és csavaros? Az arab észjárás kötetet ismerteti Tárik Meszár

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Matej Kastelic

Július 17-én, szerdán 17:00 órakor a pécsi MCC képzési központban (Czinderi u. 6.) könyvbemutatóra kerül sor. Tárik Meszár, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója mutatja be legújabb könyvét, „Az arab észjárás” címmel. Az esemény moderátora Kovács Blanka, az MKI elemzője lesz.
Az arab világ vitathatatlanul kiemelkedő szerepet játszik a globális térképen, nem csupán gazdag nyersanyagkészlete és érzékeny geostratégiai elhelyezkedése miatt, hanem kulturális és történelmi öröksége révén is. Tárik Meszár könyve olyan aktuális kérdéseket boncolgat, mint az iszlám vallás társadalmi szabályozó szerepe, az etnikai és vallási kisebbségek helyzete, az arab országok jogrendszerei, a nőkkel kapcsolatos bánásmód, a babonás hiedelmek, valamint a helyi szokások és hagyományok.

A bemutató célja, hogy lebontsa az arab világról alkotott sztereotípiákat és előítéleteket, és mélyebb megértést nyújtson a résztvevők számára az arab országokban zajló folyamatokról, az ott élő emberek gondolkodásmódjáról és a döntéseik mögött rejlő motivációkról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában