Fejlesztési stratégia

2024.07.26. 15:40

Civil szervezeteket adnak tájékoztatást a szakmai napon

Információs szakmai napnak ad otthont augusztus 27-én a cserkúti Élménytér.

Czeczon Enikő

2023-ban a Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület elkészítette a 2023-2027 programozási időszakra szóló LEADER Helyi Fejlesztési Stratégiáját. A térségben a negyedik negyedévben nyílnak meg a civil szervezeteknek és önkormányzatoknak szóló LEADER források a HFS-nek megfelelően.

Az egyesület nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a civilek is elérhető támogatásokat tudjanak igénybe venni. Mindemellett a csoport a projektek tervezésének, a pályázatok benyújtásának és megvalósításának elősegítése érdekében segítséget is nyújt. Ennek első lépése a szervezett szakmai nap, amelynek keretében délután 4 óra és fél 6 között Dóri Éva közösségfejlesztő, közművelődési szakértő ismerteti a LEADER HFS előírásait a civil szervezetekre vonatkozóan. Háromnegyed 6-kor az Orfűi Kézműves Egyesülettől Egerszegi Andrea tart előadást Élő tájház jó gyakorlata Orfűn címmel, majd Metzing József alelnök és Kissné Kálmán Andrea munkaszervezet-vezető technikai információkat oszt meg a pályázati feltételekről.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Bővebb információ az orfu.hu vagy a mecsekvidek.hu oldalon olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában